• van Bergen en dalen - de paralympische droom van Barbara van Bergen
  • Dagboek van een topsporter - Barbara van Bergen
  • Portret Paralympiër Barbara van Bergen TV Rijnmond
  • Barbara van Bergen wil naar Olympische Zomer- én Winterspelen
  • Barbara van Bergen Brons Paralympische Spelen Rio de Janeiro
  • Barbara van Bergen opening paralympische spelen rio de janeiro
  • Barbara van Bergen training
  • Barbara van Bergen zitskien team NL
  • Barbara van Bergen zitski
  • Barbara van Bergen wakeboarden
Consultants, sprekers & trainers

Barbara van Bergen

Topsporter | Meervoudig Paralympiër | Ambassadeur Dirk Kuyt Foundation

Als fervent polsstokhoogspringer, ziet Barbara haar kansen op de atletiekbaan in rook opgaan wanneer ze in 2006 bij een motorongeluk een dwarslaesie oploopt.

In het revalidatiecentrum grijpt ze de situatie aan om met haar nieuwe accessoire (rolstoel) haar grenzen te verleggen. “Als ik nog maar kan sporten, dan komt het wel goed”, bedenkt ze zich. Ze ontdekt dat ze tot veel meer in staat is, dan ze zich vooraf kon voorstellen. Mits je ervoor open staat en durft te doen! Of zoals ze in Rotterdam zeggen: niet lullen maar poetsen!

Neem direct contact op
Over Barbara
barbara-van-bergen-bronzen medaille paralympische spelen

Een leven zonder sport kan ze zich niet voor stellen. Als 3-voudig Paralympiër haalt Barbara het uiterste uit haar leven. Drie Paralympische Spelen. Zesde in Beijing, een bronzen plak in Londen. In Rio leidt ze zelfs als captain van het Nederlands Rolstoelbasketbal haar team naar een volgende plak. Maar dat is voor Barbara niet voldoende.

Haar grote droom is om de eerste Nederlandse Paralympiër te worden die zowel op de Zomer als op de Winter Spelen een medaille wint. Daarom heeft ze inmiddels rolstoelbasketbal ingeruild voor zitskiën en is ze vol in training voor de volgende Winterspelen.

Naast haar topsportcarrière zet Barbara zich in voor diverse stichtingen en initiatieven, want ze beseft dat ze als Paralympisch topsporter een belangrijke voorbeeldfunctie heeft voor een heleboel anderen.

Ze verschijnt in vele interviews en media. Daarnaast is ze ambassadeur van de Dirk Kuyt Foundation, Rotterdam Sportstad én Wings for Live World Run. Barbara zet zich met hart en ziel in om mensen mét en zonder beperking te inspireren en te motiveren om meer uit zichzelf en hun leven te halen. Ze wil als rolmodel een voorbeeld zijn dat je zoveel meer bent, dan dat er gebeurt in je leven. Jij beslist. Sport kan een enorme mogelijkheid zijn om meer zelfvertrouwen, kracht en eigenwaarde te ontwikkelen. Met haar ervaring en verhaal opent ze ogen en geeft ze mensen met of zonder handicap inspiratie dat er heel veel mogelijk is. Waarbij ze hen enthousiasmeert open te staan voor het onbekende.

‘Niets is onmogelijk’

Barbara van Bergen

Anderen over Barbara

Metin Caanen Deloitte

“We invited Barbara at our internal Deloitte event 'The Future of Food & Mobility' as a keynote speaker. Her inspiring talk was a great break to reset our brains from complicated content. She took us with her in a captivation personal story about her road as an topathlete. A story about loss, resilience and the quality of life. Amazing!”