• Boeklancering StoryDoing 3 Jan Peter Bogers
 • Boeklancering StoryDoing 2 Jan Peter Bogers
Consultants, sprekers & trainers

Jan Peter Bogers

Organisatieadviseur strategie - innovatie - cultuur - samenwerking | Schrijver van boeken

Een krachtige organisatie weet waarom ze bestaat en welke meerwaarde ze levert aan mens en maatschappij. En een krachtige organisatie bewijst dat door het te laten zien in alle facetten van het zakendoen. Want in het handelen komt de essentie van een organisatie pas écht tot uiting. Dat is StoryDoing.

Neem direct contact op
In te huren als
 • Spreker
 • (Online) Facilitator
 • Coaching & Training
 • Consultant & Adviseur
 • Organisatie-adviseur
Expertises
 • Wanneer je project, team of organisatie vastzit; 
 • Je overzicht in de chaos wilt scheppen;
 • Je nieuwe perspectieven kunt gebruiken;
 • Je denkt dat het simpeler moet kunnen;
 • Je scenario’s voor de toekomst wilt uitwerken.
Over Jan Peter
Jan-Peter-Bogers-portret

Jan-Peter heeft als grote passie om  organisaties en teams  van visie naar actie te helpen komen. Strategie, cultuurelementen en implementatie zijn daarbij geen losse onderdelen, maar gaan hand in hand. Hij inspireert professionals en helpt ze om impact te maken. Zijn boeken StoryDoing en Versimpelen gaan hierover. 

Zijn boek: Versimpelen – projecten realiseren zonder gedoe, werd in 2014  genomineerd voor Managementboek van het Jaar. Hij wil organisaties en professionals laten ontdekken dat het vaak niet zo ingewikkeld is als we allemaal denken. Door middel van een scherpe analyse en een creatieve blik komt hij snel tot de kern, waarna de antwoorden op de vragen die je hebt opeens logisch en uitvoerbaar worden.

‘Een goed verhaal doe je!’

Jan Peter Bogers

Waarom gaat mijn hart in de fik?

Jan-Peter is zo’n heerlijke professionele bemoeial. Iemand die durft te duwen zonder te schoppen. Iemand die durft te vragen en mensen dieper te laten nadenken over het nut van zaken. Je met alle respect ook ongemakkelijk durft te laten voelen met als doel complexe zaken te versimpelen en wat je voor ogen hebt zo goed, zo snel en zo simpel mogelijk waar te maken. Met Jan-Peter in je hoek kom je echt verder!

Michèle Sparreboom - Oprichtster Hart in de Fik
Anderen over Jan Peter

Richard Bruens Van Lanschot Bankiers

“De ondernemersstrategieën die StoryDoing inzet – onderscheidend vermogen, ondernemend gedrag, geloofwaardigheid en betekenisgeving – zijn krachtige tools. Elke organisatie die een scherp antwoord heeft op deze pijlers en de visie hieromtrent borgt in zijn organisatie, kan de toekomst aan.”

Remko Overdam KondorWessels Ontwerpfabriek

“StoryDoing beschrijft de route die we gevolgd hebben tijdens de succesvolle transformatie van de Van Nelle Fabriek. Van complete leegstand naar UNESCO-monument.”

Manfred van Doorn Double Healix

“StoryDoing voegt de daad bij het woord. Van verhalen vertellen, naar verhalen leven. Het is Bogers en Van Gils gelukt de complexe materie van organisational storytelling pakkend en compact te vertalen richting concrete en transformerende acties die van de organisatie een dynamisch geheel maken”
Boeken van Jan Peter
StoryDoing voor ogranisaties

Een krachtige organisatie weet waar ze voor staat. Waarom ze bestaat en wat haar kerntaak is. Welke uitdaging ze heeft, welke meerwaarde ze levert aan mens en maatschappij en hoe ze dat het beste kan waarmaken. En een krachtige organisatie weet dat niet alleen, maar bewijst dat door het te laten zien in haar handelen. In alle facetten van het zakendoen komt de essentie van zo’n organisatie tot uiting: helder, inspirerend en kloppend. Wij noemen dit StoryDoing.

Versimpelen

In ‘Versimpelen’ vertelt Jan-Peter Bogers hoe je onnodig gedoe herkent en complexiteit doorgrondt. Vijf kernvragen, zes gedoefactoren en een toolbox met 27 technieken helpen je om te versimpelen. Talloze voorbeelden en cases laten zien hoe versimpelen in de praktijk werkt.