• Raimke_TEDxBreda_foto Wijnand Nijs
Consultants, sprekers & trainers

Raimke Groothuizen

Animatiefilmmaker | Trainer & Spreker | Docent Communicatie Avans | Voorzitter Hey MKB Breda

Als animatiefilmmaker is Raimke altijd bezig met verhalen vertellen, eigen verhalen, maar ook die van haar klanten. Als presentatiemaker, consultant, trainer, spreker en docent  kent Raimke de valkuilen van geanimeerd vertellen. Lukt het namelijk niet, dan zal je toehoorder afhaken. Alleen als je iemand weet te raken, krijg je impact. Maar hoe doe je dat? Veel mensen worstelen met het formuleren van een boodschap waar niet alleen zijzelf maar ook anderen enthousiast over worden. Want zo gemakkelijk is dat natuurlijk niet.Lukt het namelijk niet, dan zal je publiek afhaken  Hoe creëer je impact? 

Neem direct contact op
In te huren als
  • Spreker
  • Consultant | Adviseur
  • Coaching | Training
  • Krachtige Animatiefilm
  • Maken van een presentatie met impact
  • Online journaal voor medewerkers of leerlingen
Expertises
  • Animatie
  • Presenteren met impact
  • Verbinding met je toehoorders
  • Visueel tekenen
Over Raimke

Raimke van den Beemt-Groothuizen is 32 jaar oud en woont samen met  man en dochter in Breda. In 2013 werd ze verkozen als Jong MKB’er van Nederland 2013/2014′ worden in Rotterdam. Haar afstudeerfilm  ‘De kleine Kraai met blote billen’ (2008) won de VERS publieksprijs Cinekid 2008 en Kinderjuryprijs Kinderfilmfest Kyoto 2009. In 2014 verscheen hiervan een prentenboek met gelijknamige titel. In 2015 stond ze als spreker op TEDxBreda met haar verhaal:  ‘Embrace your clumsiness and live an awkward life’ waarover ze in 2016 een boek schreef:  ‘Ondernemend én Onhandig – Een kleine onderneemster met de billen bloot’. Daarnaast sleepte ze twee nominaties in de wacht voor de Viva400-award ‘Creatieven’  in 2013 en 2016. Inmiddels is Raimke bezig met het schrijven van haar 2e boek ‘Impact Panda, lessen in leiderschap van ‘s werelds ultieme underdog’. Deze komt 2021 uit.

 

‘Een geanimeerd verhaal zorgt ervoor dat de ander geraakt wordt en geïnspireerd raakt om in actie te komen. ’

Raimke Groothuizen

Anderen over Raimke

Vanessa Elliott Fotograaf

“Aan een ieder die openbaar wil en of moet spreken, very useful!”

Lizette de Vries Talentvertaler

“Wat ik zeker ga meenemen is besef dat je door je verhaal te delen, je kwetsbaar op durven stellen en er humor aan toe te voegen, je mensen niet alleen raakt maar ze ook fan van je maakt.”

Gerrit Jan Leenders partner TopCoachNederland

“Onlangs had ik het geluk in het Grand Theater Breda een lezing van Raimke mee te maken. Met haar woordkeuze en pure belevenissen wist ze het publiek muisstil te krijgen. Met haar glasheldere uitleg, leerde ze ons hoe je de feiten van jouw verhaal boeiend kan op bouwen om een onvergetelijke indruk achter te laten. Ik leerde veel en beveel Raimke van harte aan.”

Maurice Molenaar

“Raimke heeft op mijn verzoek een lezing verzorgd voor de sponsors van Popelucht (Nieuwe Nobelaer) in Etten-Leur. Ze wist iedereen te boeien met haar leuke, herkenbare anekdotes. Ze wist haar verhaal ook aan te laten sluiten bij de rol van onze sponsors. Het werd daardoor een inspirerende avond. Iedereen vond het een geslaagde bijeenkomst. Ik kan Raimke als spreker daarom zeker aanbevelen”

Gino Martina Product Designer

“Tijdens de lezing vond ik het leuk om te zien en realiseren hoe je m.b.v. korte simpele en praktische oefeningen je leuke imaginaire gedachtes en verhalen kunt creëren en vertellen. Deze oefeningen ga ik zelf zeker nog is gebruiken.”
Boeken van Raimke
impact Panda - Lessen in leiderschap van de ultieme underdog

VERWACHT 2021 Waarom staat heel het land op zijn kop als twee panda’s de liefde hebben bedreven in een dierentuin? Het antwoord is eenvoudig, omdat een reuzenpanda de perfecte underdog is. Een uitvergroting van menselijke eigenschappen: lui, onhandig en alleen maar geïnteresseerd in eten. Er is geen diersoort in de wereld waar mensen zo hard voor werken om het te behoeden voor uitsterven. Kortom de panda zet mensen in beweging. Kun je van een panda leren hoe jij minder hard hoeft te werken om mensen in beweging te krijgen? De hoofdpersoon in dit verhaal krijgt te maken met een enorme uitdaging op haar werk. Tot overmaat van ramp wordt juist op dat moment een pakket uit China bij haar bezorgd. Terwijl ze haar uiterste best doet om de boel te managen, stuit ze op weerstand van haar team en wordt het haar thuis ook niet makkelijk gemaakt door de hulpbehoevende gast.

‘Ondernemend én Onhandig – Een kleine onderneemster met de billen bloot’

Kun je succesvol ondernemen als je een beetje onhandig bent? Jazeker! Sterker nog, onhandig zijn kan enorm in je voordeel werken! In dit boek lees je 18 onhandige anekdotes, op geanimeerde wijze verteld door Raimke van den Beemt-Groothuizen. Zo reed ze met haar eigen auto over haar enkel. Best knap. En onhandig. Ook lees je hoe ze een opdracht van haar droomklant verpestte, hoe ze zich de eerste kus van haar grote liefde niet meer herinnert en hoe ze een limousine en haar rode loper-moment miste. In Ondernemend & Onhandig zet Raimke haar schaamte opzij en gaat met de billen bloot. Als ervaringsdeskundige in onhandig zijn, vertelt ze je vooral welke lessen zij van haar blunders leerde. Lessen die voor haar als ondernemer nog steeds waardevol zijn. Je zult zien dat onhandig zijn een hele menselijke eigenschap is; zelfs voor succesvolle ondernemers.