Consultants, sprekers & trainers

Tini van de Wetering

Directeur Japans Cultureel Centrum Shofukan |Coach voor vastloper, manager & directeur | Trainer | Auteur

Ik bied rust, creativiteit en perspectief bij keuzes die ertoe doen: een richting voor je bedrijf, een nieuwe loopbaan, meer rust, minder stress, creativiteit en perspectief voor de toekomst. Ik help je om de juiste ‘mindset’ te ontwikkelen om te durven kiezen voor een volgende stap. Loslaten wat was en werken aan je zelfvertrouwen. Je krijgt meer energie en vitaliteit. Je durft je gevoel aan te spreken en die stap ook echt te zetten.

Neem direct contact op
In te huren als
 • (Loopbaan)coach
 • Spreker
 • Trainer
 • Consultant
 • Inspirerende vergaderlocatie en trainingruimtes
 • Bedrijfsuitje
 • Traditioneel theeritueel in Japanse theehuis Senshin-an
Expertises
 • Loopbaanontwikkeling
 • Reïntegratie
 • Wandelcoaching
 • Japanse cultuur
 • Workshops ikebana (Japanse bloemsierkunst)
Over Tini

Als dochter van een tuinder, heeft Tini altijd al een grote affiniteit met de natuur gehad. In 2010 besloot ze hoogzwanger samen met haar man op Kerstavond een oud-schoolgebouw in Rotterdam Charlois te kopen om hun droom te gaan verwezenlijken. Zo werd deze school omgetoverd tot een prachtig Japans cultureel centrum. Een pareltje waar je op een inspirerende manier kunt vergaderen of op een bijzondere manier met je team kunt samen komen en wekelijkse lessen kunt volgen.  Er zijn verschillende ruimtes die voor vele doeleinden geschikt zijn. En in de prachtige Japanse tuin vind je een traditioneel theehuis, waar je in alle Zen een bijzondere theeceremonie kunt beleven. Tini is iemand die voor ogen heeft om mensen veel meer met de natuur en de natuur in zichzelf te connecten. Waarmee ze professionals helpt om op een natuurlijke manier te werken. Dat doet ze als wandel- en loopbaancoach, met haar boeken, als docent ikebana (Japanse bloemsierkunst) bij Shofukan en met haar wandelinspiratiekaarten. Want natuur werkt!

‘Doe wat je hier te doen hebt en maak keuzes die jezelf en anderen inspireren.’

Tini van de Wetering

Anderen over Tini

Bas Voermans IN10 Design & Innovation Agency

“Een coach kan ik iedereen aanraden, in welke fase of situatie je ook zit. Dus mocht je de mogelijkheid hebben... Ik heb Tini als erg prettig, meedenkend, behulpzaam en kritisch ervaren, en de locatie van Shofukan Coaching is erg bijzonder (in de positieve zin).”

Ad Muller Supply Chain Manager

““Iedere reis begint met de eerste stap” Ik heb in september 2020 gebruikt gemaakt van het ontwikkeladviestraject ‘Nederland leert door’ gesubsidieerd vanuit de overheid, via Noloc heb ik Shofukancoaching van Tini v/d Wetering benaderd. Gedurende de sessie’s was Tini al snel in staat om ‘de vinger op de zere plek te leggen’ zo ook bij mij. Zij heeft mij uitgedaagd om uit mijn comfortzone te stappen en op een andere manier naar de wereld te kijken om daarmee open te staan voor verandering. Ik heb ook met wandeling onder begeleiding van Tini meegelopen waar wij in een bijzonder inspirerende omgeving met gebruik van haar wandelkaarten nieuwe inzichten hebben verkregen. Tini is een prachtig open mens, die op een subtiele manier je een positieve duw in de rug geeft, ik kan haar dan ook van harte aanbevelen”

Gerda Visser Communicatiemedewerker

“In korte tijd heeft Tini me super op weg geholpen met praktische tips en verhelderende vragen en inzichten. Echt een aanrader! Voor je het weet, lokt ze je zomaar uit je comfortzone en kom je in beweging. Bijvoorbeeld tijdens een inspirerend wandelevent of originele groepsactiviteit. Verrassend veelzijdig. De locatie is ook een pareltje: een Japans (!) cultureel centrum in een sfeervol historisch schoolgebouw met karakteristieke details. Een prachtig plekje midden in Charlois. #topper #ontwikkeladvies #Shofukancoaching”

Janka Dekker directeur Marketing4Results

“Vanuit Marketing4Results geven wij de wandelinspiratiekaarten als attentie aan onze relaties. Omdat ondertussen heel Nederland aan de wandel is en je gesprekskring relatief beperkt is, bieden deze kaarten gespreksstof die kan leiden tot verrassende inzichten van beide kanten. Maar ook straks als alles hopelijk weer ‘normaal’ is, kun je deze kaarten perfect gebruiken om een bepaald thema aan te snijden met je partner, vrienden, collega’s of klanten. Bij ons liggen ze in ieder geval standaard op kantoor, zowel om te geven als om zelf te gebruiken in privé en zakelijke situaties. En als je weet dat de opbrengst na aftrek van kosten wordt gedoneerd aan een groenproject, snijdt het mes helemaal aan alle kanten! ”
Boeken van Tini
Wandelinspiratiekaarten met prikkelende levens- en zingevingsvragen

Wandelinspiratiekaarten met prikkelende levens- en zingevingsvragen Deze wandelinspiratiekaarten dagen je uit om in beweging te komen: niet alleen fysiek maar ook in je werk en privé. Ze helpen je ideeën en verlangens die van binnen aan het borrelen zijn aan het licht te brengen en ze vervolgens te structureren. Ze helpen je ontdekken wat jou fascineert en wat je drijfveren zijn, zodat jij je eigen creativiteit, schoonheid, speelsheid en vitaliteit aanspreekt. Ze bieden je creatieve inzichten, uitdagingen en overpeinzingen. Ze leiden je als een gids door het landschap of je omgeving, met inspirerende denk- (hoofd), doe- (handen) en voelopdrachten (hart). Opladen kun je op vele manieren; de natuur biedt een gezonde, energieke plek om dat fysiek en mentaal te doen.

Natuur werkt! Inspiratie en werkvormen voor de ontwikkeling van mensen en organisaties

Natuur werkt! Inspiratie en werkvormen voor de ontwikkeling van mensen en organisaties. De natuur biedt een prachtige spiegel voor mensen en organisaties als het gaat om kracht, groei, overleving, samenwerking, rust, schoonheid en creativiteit . Contact met de natuur zorgt bovendien voor contact met je eigen natuur, levenskracht en stroming , met als effect meer vitaliteit, creativiteit en effectiviteit. Natuur werkt! slaat een brug tussen ervaringen in de natuur en ontwikkelingsprocessen van mensen en organisaties. Het is bedoeld voor coaches, trainers, managers, adviseurs en andere geïnteresseerden, die nieuwe invalshoeken zoeken in hun werk of leven en zich willen laten inspireren door de natuur. De auteurs verbinden natuur en werk in tal van verrassende voorbeelden en praktische toepassingen. Deel 1 gaat in op zeven aansprekende themas uit de natuur: kracht en beweging, samenwerking en verbinding, groei en bloei, natuurlijk leiderschap, rust en stilte, schoonheid, creativiteit. Deel 2 omvat ruim vijftig concrete werkvormen in en met de natuur om toe te passen in coaching of training, zowel individueel als met groepen. Een bijzonder boek dat natuur en werk verbindt, nieuwe wegen inslaat, onverwachte invalshoeken bevat, aanzet tot denken en uitnodigt tot doen. "NATUURLIJK!", zeggen we als iets te vanzelfsprekend is om het er verder nog over te hebben. De auteurs vinden in dit prachtige boek de juiste toon en wijzen ons op wat we 'natuurlijk' al weten. Heel uitnodigend, heel concreet, heel fris. Zet de eerste stap, de natuur doet de rest. Igor Byttebier, auteur van 'Creativiteit Hoe? ZO!' en crew bij 'new shoes today'.

Wij zijn het land

Auteurs: Tini van de Wetering & Renata Rakolcai Het ambacht van het land, het wisselen van de seizoenen: het land waar gewassen naast elkaar ruim 50 jaar lang het licht zagen. Van venkel, tulpen, bramen, aardbeien, aardappels en snijbonen tot pompoenen, witte bonen, prei en bloemkool. Het was er allemaal: in het bedrijf van Jan en Antje van de Wetering - Dekker in het Noord-Brabantse Uitwijk waar het land al die jaren met toewijding werd bewerkt. Dit boek ontsluit het landleven in prachtige beelden en beeldende woorden. Dit boek is gemaakt voor hen die zich willen laten inspireren door de natuur en wat de mens daarin vermag. Het is in het bijzonder van waarde voor professionals in de land- en tuinbouw, studenten aan agrarische of natuuropleidingen en onderzoekers en geïnteresseerden in de cultureel historische sector.