FAQ

Most frequent questions and answers

Pionieren, nieuwe wegen bewandelen of systemen veranderen is nooit makkelijk. Of het nu lokaal, binnen een organisatie of de maatschappij is. Het vraagt nogal wat van je. De meesten van ons konden het niet vinden in de bestaande (zakelijke) netwerken. Ik vind ze zo moedig en dapper! Van die frisdenkers gaat mijn hart nou echt zo in de fik! Dus besloot ik ze bij elkaar te brengen en samen onze eigen club op te richten. Een sparringpartner voor ze te zijn. Ze aan te moedigen. Een klankbord te bieden. Of ze te helpen versnellen door ze mijn meedenk- en verbindingskracht te geven. De VersterkersClub heeft een gevoel van thuiskomen aan die ‘eettafel’ waar de beste ideeën aan ontstaan. Waar je ideeen kunt opdoen en mensen elkaar helpen hun dromen voor een betere, duurzamere, inclusievere wereld waar te maken. In het ‘online’ en ‘offline’ clubhuis van Club Fik komen deze toffe frisdenkers  een aantal keer per jaar bij elkaar. We inspireren elkaar, lachen met elkaar, leren van elkaars kennis en ervaring, durven te experimenteren, te innoveren, werken samen, geven elkaar energie, morele en praktische support én kunnen gebruik maken van het Hart In De Fik podium. Zo helpen we elkaar versnellen terwijl we samen dapper bouwen aan een hele toffe toekomstbestendige wereld. Terwijl we ook nog eens heel veel lol hebben.

 

Er is slechts één, maar wel heel dierbaar, criterium voor De Versterkersclub. Mijn hart moet in de fik gegaan zijn van jou en je verhaal. Waarom? Alleen zo kan ik het beste van mij bieden voor jou. En je oprecht vertegenwoordigen en met de juiste mensen verbinden. De kosten van een jaarabonnement zijn €499,00 excl. 21 % BTW. Wil je meer ontdekken over de Versterkersclub en of ons hart van elkaar in de fik gaat ? Neem dan gerust contact met me op via michele@hartindefik.nl, dan vertel ik je er alles over.

Jazeker! Zit je met een (transitie)vraagstuk en zoek je een trainer, consultant of interimmer. Of zoek je een locatie, spreker, inspirerend bedrijfsuitje of duurzaam relatiegeschenk met een social impact verhaal voor jouw volgende (kwartaal)bijeenkomst of klantendag. Ik denk graag met je mee. 

Je kunt echt ook hieronder direct in contact komen met individuele Versterkers. Druk op de icoontjes en je komt direct op hun website of Linkedin-pagina terecht. Je betaalt geen bemiddelingsfee. Lekker toch. Extra karmapunten wanneer je vertelt, dat je ze via Hart In De Fik hebt ontdekt. 🙂

Ontmoet De VersterkersClub

Aïcha El Fassi

Social Entrepreneur | Adviseur | Cuzina en St. Rotterdam Kookt

Aicha gelooft in duurzaam investeren, zowel in mensen als leefomgeving met als doel de eigen regie te vergroten en perspectief te bieden. Haar jarenlange ervaring in het commerciële ondernemen, liefde voor koken combineert ze met het aanbieden van een leer/werktraject voor talentvolle Rotterdammers met een afstand tot de arbeidsmarkt. 

Arjen van der Veen

Co Founder Fairtransport | Fietsburgermeester Rotterdam

Samen met zijn maten richtte Arjen ’s werelds eerste moderne emissievrije rederij op. Door slim gebruik van social media, community building en crowdsourcing werd in 2,5 jaar een schip gefinancieerd én gerestaureerd.

Inmiddels verscheept hun zeilschip Tres Hombres al meer dan tien jaar vrachten over de Atlantische Oceaan. En is er een eigen productlijn met koffie, rum en chocolade.

Arjen is officieel fietsburgemeester van Rotterdam. Hij houdt zich bezig met de verkeersveiligheid en gezondheid van fietsers en bespreekt met de gemeente het verbeteren hiervan.”

Amina El Hussen

Oprichter St. Krachtvrouwen Oude Westen| Wijkraadslid

Het atelier van Krachtvrouwen Oude Westen is een inspiratieplek voor bewoners uit de wijk. Amina verzorgt cursussen en bijeenkomsten, maar is ook een lichtplek in de wijk voor mensen die het moeilijk hebben.

Barbara van Bergen bronzen medaille Paralympische Spelen Rio

Barbara van Bergen

Meervoudig paralympiër | Atletencommissie team NL | Ambassadeur Dirk kuyt Foundation

 Met haar ervaring als topsporter en verhaal opent ze ogen en geeft ze mensen met of zonder handicap inspiratie dat er heel veel mogelijk is. Waarbij ze hen enthousiasmeert open te staan voor het onbekende.

Belinda Bantje

PROJECTLEIDER | WOONCONSULENT | BELEIDSADVISEUR INCLUSIE & DIVERSITEIT​

Volgens Belinda behoort ze tot verschillende ‘minderheden’. Lesbisch. Vrouw. Donker. Daar heeft ze haar superheldenkracht van gemaakt.   Met een goed inlevingsvermogen en een gezonde dosis humor, zorg ze ervoor dat ze organisaties van beleid tot uitvoering geholpen worden. 

Carolien van Wersch

Directeur Voorgoed Impact Agency | Ondernemer Double Purpose

Als een organisatie financieel gezond is en tegelijkertijd een positieve impact heeft, is dat een ijzersterke en toekomstbestendige combinatie. In de ideale wereld van Carolien zijn alle bedrijven winstgevend én leveren een positieve bijdrage aan de samenleving.

Manon van den Heuvel

HR Professional | Content creator |Blogt en vlogt over het leven met een beperking

Met mijn blogs, video’s en social media kanalen wil ik andere mensen laten zien wat het leven met een beperking inhoudt. Ook deel ik tips hoe je het leven met een beperking af en toe net iets leuker of makkelijker kunt maken.

Esther Wienese Rotterdamse daken

Esther Wienese

Interviewer | Adviseur | Verbinder | Gids |Auteur van Het Rotterdamse Dakenboek

Steden worden steeds voller, viezer, warmer en minder groen. Gelukkig ligt de oplossing voor een mooie, schone, duurzame en sociale stad dichtbij: Op het dak! DakenDiva Esther Wienese neemt je mee naar daken waarop je kunt wonen, werken, sporten, spelen, eten, drinken, groente verbouwen, energie opwekken en regenwater opvangen.

Gijs van Bilsen

Gijs van Bilsen

Organisatierevolutionair | Ontwerper van escaperooms voor teamontwikkeling

Gijs van Bilsen brengt beweging in organisaties. Met onderwerpen als improvisatie, innovatie, ondernemerschap en flexibiliteit zet hij mensen en organisaties aan tot verbetering en vernieuwing. Dit doet hij vanuitde Inspelers, een netwerk van trainers, adviseurs en een filosoof. Gijs heeft twee boeken geschreven en doet naast zijn praktijkwerk ook wetenschappelijk onderzoek naar improvisatie en innovatie.

Tini van de Wetering

Register Loopbaancoach voor Vastlopers, Managers & Directeuren| Directielid Shofukan | Trainer | Auteur

Ik bied rust, creativiteit en perspectief bij keuzes die ertoe doen: een richting voor je bedrijf, een nieuwe loopbaan, meer rust, minder stress, creativiteit en perspectief voor de toekomst. Ik help je om de juiste ‘mindset’ te ontwikkelen om te durven kiezen voor een volgende stap. Loslaten wat was en werken aan je zelfvertrouwen. Je krijgt meer energie en vitaliteit. Je durft je gevoel aan te spreken en die stap ook echt te zetten. Bezoek of boek voor jouw event ook vooral haar prachtige pareltje in een ruw stukje Rotterdam, Japans Cultureel Centrum Shofukan.

Jan-Peter-Bogers-portret

Jan Peter Bogers

Organisatieadviseur strategie - innovatie - cultuur - samenwerking | Schrijver van boeken

Jan-Peter heeft als grote passie om  organisaties en teams  van visie naar actie te helpen komen. Strategie, cultuurelementen en implementatie zijn daarbij geen losse onderdelen, maar gaan hand in hand. Hij inspireert professionals en helpt ze om impact te maken. Zijn boeken StoryDoing en Versimpelen gaan hierover. 

janne willems portret 2

Janne Willems

Cognitieve Neurowetenschapper | Social Activist | Auteur & oprichter Seize Your Moments

Deze wereldreiziger heeft sinds 2010 meer dan 10.000 mooie momenten in 30 landen verzameld. Hierbij is ze door meer dan 500 mensen geholpen. Ze is een ervaren spreekster en sprak in vier continenten van TEDx in Groningen tot CEO’s in Dubai. En van scholieren in Nepal tot wereldverbeteraars in Sydney. 

Willem Philipsen

Producer | Spreker | Auteur | Programma Medewerker Rotterdam Onbeperkt

Willem was in mei 2006 23 jaar oud en op weg om tot de top van de Nederlandse muziekscene te gaan horen. Tot het noodlot toesloeg en hij een herseninfarct kreeg. Willem neemt hij zijn toehoorder mee in zijn zoektocht naar zingeving en het creëren van nieuwe kansen als je met 1-0 achterstaat in het leven.

Raimke Groothuizen

Animatiemaker | Communicatiedocent | Auteur

Nanda Overdevest

Directeur Zeilschip De Eendracht

Midden in de haven van Rotterdam licht de prachtige drie master Zeilschip De Eendracht. Directeur Nanda Overdevest
organiseert samen met haar team zeilreizen in alle soorten en maten. Voor jongeren actieve vakanties en opleidingsreizen. Ook bijzondere reizen voor wie buiten de boot dreigt te vallen bepaalde groepen jongeren, kansarmen, zieken en ouderen. Bedrijven en groepen kunnen het schip afhuren voor een besloten tocht of evenement.

Sethi Plaiser

Senior adviseur mobiliteit | Projectmanager | gemeenteraadslid

Sethi is een bevlogen mens en zeer ervaren professional. Haar credo is: hoe groter en gekker het project, hoe beter. Haar grote droom is om ooit nog deel uit te maken van organisatie van de Olympische Spelen.  

Vele mooie projecten kwamen al uit haar hoed. Soms letterlijk. De campagne met de hoge rode ondernemershoed voor Daniël Den Hoed-kliniek komt uit haar koker. Ze stond jaren geleden aan de wieg van de lancering van de elektrische auto’s en de spaarlampen. 

Wilco Berenschot portret

Wilco Berenschot

Social Designer / Adviseur / Projectleider Blauwe Uitdaging Politie Nederland

Wilco staat bekend als dé Twittercop. Hij is bedenker van o.a. het pop-up politiebureau, de mobiele wijktafel en agent bijt hond, waarbij hij iedere dag om twaalf uur zijn boterhammetje opeet bij een andere wijkbewoner. Creatieve initiatieven die leiden tot verbinding, waardevolle informatie en ook onverwachte avonturen. Deze initiatieven brengen hem als stadsprofessional en wijkagent dichter bij de mensen in zijn buurt. Inmiddels hebben andere politiekorpsen door Nederland zijn ideeën omarmd.

Marcel Splinter

Transitiemanager | Consultant Ecologische Duurzaamheid | Docent BetekeniseconomiE

Na jarenlang diverse management- en directierollen in de financiële wereld vervuld te hebben, besloot Marcel het roer om te gooien. De laatste jaren werd hij zich steeds meer bewust van het grote belang dat we met z’n allen, individuen, bedrijven en organisaties, de transitie moeten maken naar een tijd waarin we duurzaam met de beschikbare energie en middelen omgaan voor een mooie, groene, schone en leefbare wereld. 

Rodney van den Hengel

Ondernemer | Oprichter Heilige Boontjes en Rotterdam Recruitment Agency

Onconventionele oplossingen zijn de Rotterdamse sociaal ondernemer Rodney van den Hengel op het lijf geschreven. Met ‘Heilige Boontjes’ heeft hij inmiddels tientallen jongeren geholpen om weer actief te worden in de maatschappij. Wat is het geheime ingrediënt van deze succesformule?

Tamara Heskes

FREELANCE Communicatieadviseur | Projectleider

Ik  werk voor organisaties met een sociaal, maatschappelijk of duurzaam karakter. Jouw commerciële boodschap vertel ik op een unieke persoonlijke manier. Samen vinden we jouw ambassadeurs en betrekken we ze bij je website, marketingcampagne en andere uitingen. Dankzij mijn brede marketing- en communicatieachtergrond, kan ik je adviseren en ondersteunen op het gebied van marketing, social media en community management.

Roberto Uding

Lead BI Architect | Datagedreven leiderschap | Yogadocent

Roberto heeft jarenlange rijke ervaring als senior consultant zowel in binnen-en buitenland op ingewikkelde (keten) en transformatie vraagstukken binnen grote overheidsinstanties als ook binnen grote internationale organisaties . Nooit bang om te prikkelen en te prikken, maar altijd met het oog op menselijke groei, innovatie van processen en constructieve waardevolle samenwerking. Gespecialiseerd in (data-driven) leiderschap, IT en veiligheid. Daarnaast is hij zeer ervaren yoga-docent.