Fik Voor Goed Zomertoers

Samen lossen we grote problemen van de stad klein op. Om je te inspireren, nemen we je deze zomer mee op avontuur langs lokale helden van de stad. Fik Voor Goed Zomertoers is een initiatief van Voor Goed Agency en Hart In De Fik. Ze zijn niet alleen leuk voor jezelf, maar ook goed voor de stad! Deze zomer nemen de diverse sociale ondernemers je mee langs de lokale helden en initiatieven die iedere dag een waardevolle bijdrage leveren aan de stad Rotterdam en haar mensen.

Introductieprijs incl. btw: €29,95 per persoon. Inclusief een sterk verhaal van 2,5 uur, entree, een drankje en wat lekkers. De opbrengst van de uitjes wordt verdeeld over de diverse sociaal ondernemers en initiatieven. Min. 10 personen – max. 20 personen.

ZOMERTOER 1: THEE, TAART & TUIN

Zaterdag 27 juli 2019 14:00 – 16:30 uur

Tuin de Bajonet

Stadsgids en buurtondernemer Marja Brand neemt je mee in een sterk staaltje inspirerende buurtkracht. Tuin De Bajonet is een prachtige, hartverwarmende, klimaatbestendige buurttuin vol duurzame vernuftigheden en groene creativiteit, die ook nog eens de sociale cohesie bevordert. Laat je ‘aanfikken’ over wat er mogelijk wordt wanneer alle betrokken partijen zich gezamenlijk inspannen voor de buurt. Na thee en taart bij Arta La Tarta en het verhaal van de tuin, wandelen we verder langs verborgen parels en groen in het Oude Westen, waaronder de XXL Geveltuinen. Een deel van jouw bijdrage komt ten goede aan Stichting Tuin de Bajonet.

ZOMERTOER 2: WE ZIEN ‘T WÉL

Woensdag 31 juli 2019 10:30-13:00 uur

Margreet Rolink, bevlogen wijkbewoner én stadsambassadeur

Rotterdam Zuid komt dikwijls slecht in het nieuws. Maar er is zoveel meer. Een mooi voorbeeld hiervan is de veelzijdige Afrikaanderwijk. Een wereldse plek vol lokale helden en aanpakkerts die besluiten om een deel van de oplossing te zijn. Tijdens deze inspirerende wandeltoer ontdek je samen met buurtbewoner en Margreet Rolink iedere keer weer iets nieuws. Van een toffe zorginstelling tot een spoken word artiest die jong talent ontwikkelt, een botanische tuin en de wereldse Afrikaandermarkt. Maar let op, je weet nooit wie je op straat tegenkomt. Dan kan het zomaar zijn, dat je ineens in die zijstraat de mooiste verhalen ontdekt en van de gebaande paden wordt geleid. We zien ‘t wél. Maar één ding is zeker: hierna heb je voor goed fik voor deze heerlijke oer-Rotterdamse wijk op Zuid.

ZOMERTOER 3: DE MAKERS VAN DE STAD

Woensdag 7 augustus 2019 14:00-16:30 uur

Bas van den Berg en Lenard Vunderink: initiatiefnemers van Keilewerf en De Kroon

De plek tussen Schiemond en Merwede Vierhavens was lang een plek met een slechte naam en veel leegstand. Inmiddels is deze strook een broedplaats van dé makers, doeners en denkers van Rotterdam. Van De Kroon tot de Keilewerf en de Voedseltuin. Een strook waar creativiteit, samenwerking en sociaal ondernemerschap laten zien hoe we samen de stad maken. Stadsgids Noortje Veerman van Tiny House Academy én co-auteur van het boek Bouw je eigen Tiny House neemt je mee langs de verhalen van de makers, de doeners en de sociaal ondernemers.

ZOMERTOER 4: URBAN SURVIVAL EXPERIENCE

Donderdag 15 augustus 2019 19:00-21:30 uur

urban survival fynder rotterdam
Avontuur in eigen stad met Johan Hogendijk

Ontwaak de held in je zelf: ga met Johan Hoogendijk en zijn team van zelfredzaamheidsgidsen mee op avontuur in de stad! Hoe zuiver ik water, waar vind ik voedsel en hoe maak ik een goed ‘fikkie’ en een noodplan? Tijdens dit avontuurlijke uitje ligt de focus op veerkracht, zelfredzaamheid, veiligheid, wij-samenleving, diversiteit en ontmoeting. Een hele mond vol, maar we houden het praktisch en op z’n Rotterdams. Met de opbrengst van dit uitje investeert Johan met Fynder Foundation in de toekomst van kansrijke jongeren met een uitdaging, biedt ze training en leidt ze op tot zelfredzaamheidsgidsen. (Vanaf 12 jaar)

ZOMERTOER 5: NIET LULLEN MAAR FIKSEN

Vrijdag 23 augustus 2019 10:30-13:00 uurDagelijks horen we over de inclusieve samenleving en mensen met een afstand tot de arbeismarkt. Van statushouders, jongeren met een rauw randje of mensen met een beperking. Deze dag neemt bevlogen Rotterdamse én oprichter van Hart In De Fik Michèle Sparreboom je mee door het centrum van Rotterdam. We gaan op bezoek bij 3 impactondernemers die voorbij de grenzen van de hokjes kijken. Die geen beperking zien, maar mensen. Elk met onbenutte talenten om te ontdekken en kansen om te benutten voor een waardevolle toekomst in onze wij-maatschappij.

JA IK GA MEE!