• Lisette Magis De Bakkerswerkplaats
Impactmakers

Lisette Magis

Architect | Sociaal Ondernemer | Directeur Wij Zijn Rotterdam

Zowel De Bakkerswerkplaats als De Bouwerswerkplaats geven mensen een kans. Mensen die talenten hebben, maar in een normale werkomgeving niet meekomen. Omdat zij sociaal of verstandelijk beperkt zijn, even niet de druk van gewoon werk aan kunnen of net iets langzamer werken. In de Bakkerswerkplaats leren zij de finesses van het bakkersambacht. Bij de Bouwerswerkplaats leren kansrijke mensen met een uitdaging een vak en daarmee bouwen ze niet alleen aan het gebouw maar ook aan hun toekomst.

Ze hebben als stichting Wij Zijn Rotterdam een – Werkplaats Concept – ontwikkeld. Sociaal maatschappelijk ondernemen gaat in het werkplaats concept hand in hand met een gezonde bedrijfsvoering en een winstgevend bedrijf. Alleen door een winstgevende onderneming op te zetten hoeft er geen jarenlange subsidie of ander gemeenschapsgeld in het concept te worden gestoken en worden daadwerkelijk economische meerwaarde, nieuwe arbeidsplaatsen en de economische ontwikkeling bereikt.

De werkplaatsen zijn dus springplanken naar reguliere banen. Doorstroom is belangrijk; zonder doorstroom kunnen anderen geen ervaring opdoen en zonder projecten kunnen we niemand opleiden.

http://bouwerswerkplaats.nl https://bakkerswerkplaats.nl

Neem direct contact op
In te huren als
  • Spreker
  • Consultant
  • Catering
  • Verbouwing
Expertises
  • Inclusieve samenleving
  • (Sociaal) ondernemen
  • Social return
Over Lisette

Lisette Magis is oprichter, voorzitter en groot aandeelhouder van resp. Wij Zijn Rotterdam, de Bakkerswerkplaats en Bouwerswerkplaats. Origineel opgeleid als architect aan de TU Delft met meer dan 19 jaar kennis en ervaring als (sociaal) ondernemer, architect, sales manager, secretaris, coördinator. Als ook het starten en uitbouwen van een onderneming. 

In 2014 heeft zij stichting Wij Zijn Rotterdam en de Bakkerswerkplaats opgericht; een commerciële + sociale bakkerij met een missie om mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt het bakkers ambacht te leren.

Haar doorzettingsvermogen, talent om te verbinden en haar drive om mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt kansen te geven en om goede producten te leveren aan klanten, kenmerken haar als (sociaal) ondernemer. In haar doen en laten staat de waarde ‘vertrouwen’ centraal en de drie P’s van duurzame ontwikkeling. Zij heeft vertrouwen in de capaciteit van mensen met een achterstand tot de rbeidsmarkt (People), ze onderneemt vanuit vertrouwen; in start en groei van onderneming (Profit), en creëert het vertrouwen naar anderen dat je altijd een bijdrage kan leveren aan een beter leven (Planet)!

‘Als ik huizen en gebouwen kan bouwen, dan kan ik ook aan mensen en hun toekomst bouwen. Want het zijn de mensen die de stad maken’

Lisette Magis