Impactmakers

Sako Gatsjatrjan

Docent | Ondernemer

Als jongetje van 1 jaar oud, moesten Sako en zijn ouders hun thuisland Armenië ontvluchten. Ze belandden in een ACZ in Noordoost Nederland en 12 jaar lang leefde het gezin in grote onzekerheid of ze hier mochten blijven. Maar hoe doe je dat?  Je eigen weg proberen te vinden in de maatschappij, maar je niet geaccepteerd voelen om wie je echt bent.  Voor velen van ons is het leven in tweestrijd heel herkenbaar. Door de druk om te leven naar het beeld van je directe omgeving. sociaal of professioneel of door de constante druk van populariteit en verwachtingen van anderen op sociale media. Door het niet welkom en erkend voelen plaatste Sako zichzelf altijd in de slachtofferrol. Totdat een docent aan hem vroeg: “Sako, wie ben jij zonder je verhaal?”. Later kwam Sako erachter dat dit de vraag was die zijn leven voorgoed zou veranderen.

 

Neem direct contact op
In te huren als
  • Motivational speaker
  • Trainer
  • Workshopgever
Expertises
  • Jezelf opnieuw uitvinden na verandering
  • Onderwijs
  • Vluchten, overleven en weer leven.
Prijs indicatie
  • Vanaf € 1.500.- excl. BTW
Over Sako

Sako zijn achtergrond ligt voornamelijk in de sport. Zo was hij de afgelopen 5 jaar docent lichamelijke opvoeding op het Werkman College Stadslyceum in Groningen. Op deze school stond hij bekend als #MeerdanDocent. Dit kwam, omdat Sako de dingen altijd net even anders deed dan de andere docenten.  Geen E-mails naar leerlingen sturen, maar Instagram filmpjes maken om zijn leerlingen te bereiken. Daarnaast had Sako een aantal keren per jaar ”De les achter de les” Tijdens de gymlessen gaf hij leerlingen levenslessen mee, om op die manier de gymlessen betekenisvoller te maken.  Tijdens zijn studenten tijd begon Sako als vrijwilliger bij Vluchtelingenwerk Noord Nederland. In die periode was hij een taalmaatje om andere mensen de Nederlandse taal bij te brengen en heeft hij met het project Meet2Know op scholen zijn verhaal verteld om leerlingen van verschillende achtergronden dichterbij elkaar te brengen. De gebeurtenissen in je eigen leven overstijgen en doormiddel van het vertellen van zijn vluchtverhaal, middelbare scholieren een kijkje gegeven in zijn leven. Met zijn verhaal inspireert hij regelmatig grote groepen, van studenten door doorgewinterde zakenmensen.

‘Wie ben jij zonder je verhaal? ’

Sako Gatsjatrjan

Waarom gaat mijn hart in de fik?

Wie Sako ontmoet en zijn verhaal hoort, kan niet anders dan enorm onder de indruk zijn. 

Michèle Sparreboom - Oprichtster Hart in de Fik
Anderen over Sako

Shake Sarkisian Hogeschool Leiden

“Sako wist de harten van de studenten te raken. De ontroering van elke student was voelbaar in de onverstoorbare stilte waar elk woord van Sako voor een traan zorgde. Zijn verhaal was voor de studenten motiverend en vooral inspirerend.”

Peter Potters Co-Founder & CCO, Informer International Group BV

“Dagelijks zien we onze vermeende wereldleiders op TV. Maar zijn dat echt de leiders die onze wereld veranderen? Echte wereldleiders zijn volgens mij, mensen zoals net als jij en ik, maar met iets extra’s: ze weten hun eigen ervaringen kritisch te beschouwen, en zijn aan de hand daarvan met nieuwe inzichten komen. Ze hebben ze de kracht gehad niet mee te gaan in de vaart der volkeren, maar iets te veranderen. Ze kunnen dit vervolgens zo goed overdragen, dat het je even uit je dagdagelijkse bezigheden haalt, je even doen stil staan en je stimuleert te denken op een andere nieuwe manier. Misschien zelfs wel aanzet tot een verandering in jouw eigen leven. Volgens mij is Sako zo’n wereldleider! Sako heeft ons laten zien hoe je een belemmering kunt zien als kans. Hij neemt je mee en zet je aan tot verder denken!”

Simon Leistra Hanze Hogeschool Groningen

“Sako geeft inspiratie om pijn om te zetten in energie en kracht. Een ingrijpend levensverhaal dat Sako heeft weten om te buigen naar iets positiefs.”

Martine Poelstra ROC Friese Poort Drachten

“Sako heeft ons laten zien hoe je een belemmering kunt zien als kans. Hij neemt je mee en zet je aan tot verder denken!”

Michael van Asperen Organisator CFO Day en FM dag

“Sako is een uiterst positief, vrolijk, eerlijk en oprecht persoon die met zijn verhaal mensen weet te raken. Mooi hoe hij met zijn verhaal zaken weer in een ander perspectief weet te zetten.”