• Thalassa - A bord du Tres Hombres aux Caraïbes
  • Tres Hombres Beyond the Horizon

Mensen Arjen van der Veen

Kapitein, mede-eigenaar emissievrije rederij Fairtransport & Tres Hombres Shipping, Sociaal ondernemer

Samen met zijn maten richtte Arjen ’s werelds eerste moderne emissievrije rederij op. Door slim gebruik van social media, community building en crowdsourcing werd in 2,5 jaar een schip gefinancieerd én gerestaureerd.

Inmiddels verscheept hun zeilschip Tres Hombres al meer dan tien jaar vrachten over de Atlantische Oceaan. En is er een eigen productlijn met koffie, rum en chocolade.

Social entrepreneur Arjen vertelt je hoe je een jongensdroom realiseert en een duurzame onderneming bouwt met middelen van nu.

Lengte: 20-90 minuten

€1.295,-

i

Prijs is inclusief:

  • voorbereiding
  • reistijd
  • reiskosten binnen Nederland.

Prijs is exclusief 21% BTW

Excl. 21% BTW

Neem Contact Op
Over de talk

De wetenschap dat alleen al in Europa jaarlijks 50.000 mensen sterven als gevolg van vervuiling door de scheepvaart, gecombineerd met hun ervaring op de Bark Europe, was aanleiding voor Arjen, Andreas en Jorne om Fairtransport Trading op te richten. ’s Werelds eerste emissievrije rederij.

Door het inzetten van sociale media bereikt hun verhaal al snel vele mensen over de hele wereld. Ze starten de rederij en geven 500 parten van 1000 euro uit om de bouw van hun zeilschip Tres Hombres te realiseren. Met behulp van een bevlogen internationale community van vrijwilligers wordt het schip in 2,5 jaar gefinancieerd én gerestaureerd.

Als enige motorloze zeilende cargoschip verwerft Tres Hombres al snel wereldfaam. Sindsdien is de vloot van Fairtransport Trading uitgebreid. Vracht zoals wijn, olijfolie, rum, cacao en ongebrande koffiebonen wordt vervoerd tussen Europa, het Caraïbisch gebied en de Atlantische eilanden. Inmiddels heeft Tres Hombres ook een eigen productlijn van chocolade, rum en koffie. Aan boord varen ook passagiers mee. Van overspannen managers tot ontspoorde jongeren en avonturiers.

De talk van Arjen bevat alle elementen van toekomstbestendig ondernemen. Van duurzaamheid tot social entrepreneurship en van communitybuilding tot crowdsourcing. Met zijn verhaal weet hij keer op keer draagvlak voor het gedachtegoed van de Tres Hombres te creëren waarbij hij gebruikmaakt van moderne communicatie.

Over de spreker
Arjen van der Veen

Het ontdekken van nieuwe wegen en het verleggen van grenzen lopen als een rode draad door Arjens leven. Duurzaamheid, social entrepreneurship, community building en crowdsourcing hebben geen geheimen voor de geboren avonturier. Deze kennis, ervaring en eigenschappen vormen de bouwstenen voor een uniek en toekomstbestendig bedrijf.

Arjen groeide op in Friesland en studeerde af aan het conservatorium in Californië. Op zijn 20e werkte hij in Parijs als pianist in jazz en blues bars en toerde daarna tweeënhalf jaar door Europa. Bij terugkomst in Nederland ontmoette hij de kapitein van het zeilschip Bark Europa en voer hij een tijdje mee. Daar werd het zaadje voor Tres Hombres gepland. Hij deed de zeevaartschool in Enkhuizen en ging aan de gang met zijn droom.

 

‘Soms moet je eerst terugkijken om vooruit te komen.’

Arjen van der Veen