• Open Rotterdam 010nu - Het dak op met de auteur van Het Rotterdamse Dakenboek
  • Esther Wienese - Rotterdam Rooftops - Taking resilience to a higher level TedX
  • Esther Wienese Rotterdamse daken
  • Het Rotterdamse Dakenboek

Mensen Esther Wienese

Nieuw gebruik van dak en stad

Hoe maak je een stad toekomstbestendig? En wat kun je daar zelf aan bijdragen? Urban influencer, schrijver en gids Esther Wienese geeft een kijkje achter de schermen van de innovatieve dakontwikkeling van Rotterdam.

Lengte: 20-90 minuten

€1.495,-

i

Prijs is inclusief:

  • voorbereiding
  • reistijd
  • reiskosten binnen Nederland.

Prijs is exclusief 21% BTW

Excl. 21% BTW

Neem Contact Op
Over de talk

Het onderwerp ‘daken ontwikkelen’ is zoveel groter dan Rotterdam alleen: het is wezenlijk voor alle grote steden in de wereld. Daken zijn onmisbaar voor toekomstbestendige steden.

In haar talk deelt Esther haar kennis, inspiratie en ervaring over wat er nodig is om een stad resilient – veerkrachtig en weerbaar – te maken. Op het gebied van wonen, werken, recreëren, natuur (CO2 en fijnstofreductie), regenwateropvang en energieopwekking.

Met haar talk geeft Esther een enthousiaste, informatieve en inspirerende rondleiding door de Rotterdamse dakenwereld die uitnodigt om massaal het dak op te gaan en samen te bouwen aan onze steden die de toekomst hebben.

Over de spreker
Esther Wienese Rotterdamse daken
Esther Wienese

Esther Wienese is schrijver, spreker en gids in Rotterdam. Haar specialisatie is ‘nieuw gebruik van dak en stad’. Als Dakenambassadeur spreekt en adviseert zij over het multifunctioneel benutten van daken, om mensen bewust te maken en te inspireren méér met hun dak te doen.

‘Door individueel en samen verantwoordelijkheid te nemen voor de ontwikkeling van multifunctionele daken, kunnen we steden mooier, groener, koeler, duurzamer en socialer maken.’

Esther Wienese

Anderen over Esther

Fieke van Leest Sweco

“Esther is een inspirerende spreker met een prachtig verhaal over haar eigen stad Rotterdam. Een aanrader voor elke organisatie die actief bezig is met nieuwe oplossingen voor stedelijke vraagstukken van morgen.”

Ruud Hageman Lions Club Rotterdam Host

“Veel dank voor je interessante lezing. Was erg leuk, bevlogen en inspirerend!‘”
Boeken van Esther
Het Rotterdamse Dakenboek

Het Rotterdamse Dakenboek is een informatief en inspirerend boek over wat er allemaal al wordt gedaan met platte daken in Rotterdam en wat de ambities in de stad zijn. In het boek komen twintig visionairs aan het woord over de rol van het dak in de toekomstige stad. Aan de hand van 36 voorbeelddaken laat het zien hoe Rotterdam nu al daken gebruikt voor opvang van regenwater (blauw), natuur (groen) wonen, werken en recreëren (rood), en energie (geel). Ook geeft het boek een doorkijkje naar toekomstige dakontwikkelingen.