• Toneelstuk 'Tussen twee werelden' Talk-Theater - Halime Yarba
  • Zijn eer of zijn dochter - Cultuurhuis Delfshaven Halime Yarba
  • Halime-Yarba
  • Halime Yarba theatermaker

Mensen Halime Yarba

Theatermaker

“Een verhaal over alles wat mogelijk wordt, wanneer je besluit te kiezen”
Geboren in Rotterdam, als dochter van een Nederlandse moeder en een Turkse vader, wordt Halime uitgehuwelijkt aan haar neef. Gevangen in een cultuur van eeuwenoude tradities, heeft ze geen enkele keuze over haar eigen leven.

Lengte: 45-60 minuten

€1.395,-

i

Prijs is inclusief:

  • voorbereiding
  • reistijd
  • reiskosten binnen Nederland.

Prijs is exclusief 21% BTW

Excl. 21% BTW

Neem Contact Op
Over de talk

Ze kan echter niet gelukkig worden met de man die haar vader voor haar heeft uitgekozen. Na jaren neemt Halime het moedige besluit te kiezen voor haar eigen geluk, ook al betekent dat alles verliezen. Uit angst voor eerwraak van haar familie vlucht ze naar een vrouwenopvanghuis en moet ze haar drie kinderen achterlaten bij haar man. Hoe lukt het je om vanuit een uitzichtloze situatie een nieuwe start te maken, één waarbij je nu iedere keuze zelf kunt maken? Halime neemt je mee op avontuur.

Tijdens haar theatrale lezing inspireert en raakt Halime elk publiek met haar verhaal over kiezen, kracht en doorzettingsvermogen. Ze boeit van de eerste tot de laatste minuut. Haar verhaal is toegankelijk voor een iedereen die het gevoel kent vast te zitten in een situatie en niet weet hoe nu verder. Persoonlijk of professioneel. Met haar verhaal zal ze je verrassen welke dromen door kiezen voor je eigen vrijheid, werkelijkheid kunnen worden. Haar inspiratie is een bron van positieve energie, die ze als geen ander weet over te brengen. Het resoluut kiezen voor geluk en écht gaan voor haar eigen dromen, werkt aanstekelijk.

Over de spreker
Halime Yarba

Halime is theatermaker en moeder van drie prachtige volwassen kinderen. Ze schrijft haar eerste boek, Ongeschreven tradities, na haar scheiding. Een verhaal over angst voor eerwraak en vrijheid voor haarzelf. Ze schreef de teksten voor de theatervoorstelling: ‘Zijn eer of zijn dochter’. In samenwerking met Theater Babel Rotterdam in opdracht van de GGD. We zien een man die op het punt staat een moeilijke keuze te maken. Kiest hij voor zijn eer of voor zijn dochter? De voorstelling maakte deel uit van het project ‘Keuzevrijheid’ in opdracht van Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Haar tweede boek ‘Vandaag begin ik opnieuw’, gaat over haar eigen wederopbouw, maar als nog nooit iemand met jou rekening heeft gehouden, hoe leer je dan om voortaan zélf je keuzes te maken? Dit boek werd voorafgegaan door de theatervoorstelling ‘De verkeerde rij’.

Momenteel werkt Halime met haar project ‘Ik Blijf Hier’, mee aan de landelijke campagne ‘Trouwen Tegen Je Wil’, in opdracht van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Boeken van Halime
Ongeschreven tradities

Het relaas van de Turks-Nederlandse Halime, die op haar achttiende wordt uitgehuwelijkt. Ze ondergaat een bizar huwelijksritueel en getrouwd komt ze terug naar Nederland. Ze kan echter niet gelukkig worden met de man die haar vader voor haar heeft uitgekozen en vlucht uiteindelijk naar een vrouwenopvanghuis. Haar drie kinderen moet ze achterlaten bij haar man.

Vandaag begin ik opnieuw

Vertelt het verhaal over de wederopbouw van Halime. Op haar dieptepunt voelde zij zich slachtoffer: ze had tot dan toe haar hele leven geleden onder familiegewoontes en eeuwenoude tradities. Maar nu zij daar vrij van was, hield zij zichzelf gevangen door haar angsten. Het was tijd die onder ogen te komen en ze te doorleven, zodat zij ze kon overwinnen om vrij te zijn.