Mensen Heleen de Mooij-Lubbers

Auteur: Ik zie jou, Systeem- en Organisatieopstellingen, Paardencoach, Ambassadeur St. Aandacht Voor Pesten,

Heleen neemt je in haar, uit het leven gegrepen, verhaal mee op avontuur. Eén die laat zien dat wanneer we gaan ZIEN welke talenten en passies een individueel kind in zich heeft, er een wereld open gaat. En wanneer je dat stimuleert, het onmogelijke mogelijk wordt.

Lengte: 30-90 minuten

€1.395,-

i

Prijs is inclusief:

  • voorbereiding
  • reistijd
  • reiskosten binnen Nederland.

Prijs is exclusief 21% BTW

Excl. 21% BTW

Neem Contact Op
Over de talk

Heleen groeide op als dochter van oud-minister president Lubbers in het welgestelde milieu van Oud-Kralingen. Al vrij jong was ze behoorlijk onzeker, doordat ze moeilijk kon leren. Ze werd onvoldoende gezien voor haar eigen kwaliteiten en daardoor zag ze ook zichzelf anders. Daarnaast werd ze dikwijls gepest.

Echter haar nieuwsgierigheid naar mensen en de wereld, maakte dat zij al vroeg voorbij gedrag kon kijken. Ze werd trotse moeder van drie kinderen. De komst van haar dochter Willemijn was een van die gebeurtenissen die een bijzondere ommekeer in Heleens leven bracht. Een spiegel! Van beperking naar kwaliteit, van uitdaging naar kans. Dit mooie meisje liet een andere ontwikkeling zien. Het (onderwijs)systeem labelde haar met een beperking en had lage verwachtingen. Ze zou nooit een opleiding kunnen gaan doen werd haar vaak verteld. Totdat een prachtig paard haar op bijzondere wijze inspireerde. Daardoor zagen Heleen en haar man de passie van dit bijzondere kind. Waardoor het onmogelijke mogelijk werd en ze glansrijk boven alle bestaande systemen en verwachtingen wist uit te stijgen.

“Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet toont een wereld vol kansen en mogelijkheden. Zodra we anders gaan kijken.“

Over de spreker
Heleen de Mooij-Lubbers portret
Heleen de Mooij-Lubbers

Heleen is een bevlogen verhalenverteller. Met haar heerlijk droge Rotterdamse humor en een vleugje zelfspot weet ze perfect haar kwetsbare, persoonlijke verhaal en serieuze boodschap heel toegankelijk te maken voor iedereen. Van student tot directeur. Dwars door alle achtergronden heen weet ze werelden te verbinden. Heleen is op een missie om met haar verhaal mensen te inspireren anders te kijken. In de maatschappij, maar bovenal in onderwijs. Als ervaringsdeskundige is ze enorm betrokken op het gebied van onderwijs, pesten en talentontwikkeling. Vanuit haar stichting In Eigen Kracht zet ze ook paarden in om jongeren hun eigen kracht te laten ontdekken. Daarnaast is ze ambassadeur van Stichting Aandacht Voor Pesten. Verrijkt met al haar kennis en ervaring, verspreid ze bevlogen haar boodschap:  “Je bent zoveel meer dan je denkt.”

‘We kunnen niet van iedereen dezelfde sterren maken, maar we kunnen ze wel allemaal laten schitteren.’

Heleen de Mooij-Lubbers

Boeken van Heleen
Ik zie jou

Aan de hand van 8 belangrijke thema's neemt Heleen je mee in een aantal zeer persoonlijke verhalen, waarvan je verbaasd zult zijn hoe dicht deze bij jouw eigen levensverhalen staan. Je leert over de nuances tussen intelligentie en wijsheid. Over de impact van verwachtingen en belangen en hoe je daarin je eigen verantwoordelijkheid kunt leren te nemen. Een inspirerend boek ook, voor twijfelende ouders, stressende 'quarterlifers', liefdevolle moeders, zorgzame vaders en voor iedereen die geïnteresseerd is om zijn leven te verrijken op basis van eigen liefde en kracht.