• Jan-Peter-Bogers-portret

Mensen Jan Peter Bogers*

Talk 2 - Versimpelen: projecten realiseren zonder gedoe

Kan het simpeler? Jazeker! Wij maken projecten en organisaties vaak onnodig ingewikkeld. En als we dat zelf niet doen, doen anderen het wel voor ons. Voor je het weet is een mooi plan of project veranderd in gedoe en raakt de vaart eruit.

 

Lengte: 30-90 minuten

€1.550,-

i

Prijs is inclusief:

  • voorbereiding
  • reistijd
  • reiskosten binnen Nederland.

Prijs is exclusief 21% BTW

Excl. 21% BTW

Neem Contact Op
Over de talk

In Versimpelen vertelt Jan-Peter Bogers met veel praktische, grappige en herkenbare voorbeelden hoe je onnodig gedoe herkent, complexiteit doorgrondt en een project weer leuk, simpel een haalbaar maakt, of een organisatie minder stroperig.

Over de spreker
Jan-Peter-Bogers-portret
Jan Peter Bogers*

Jan-Peter Bogers is professioneel bemoeial. Hij neemt graag een kijkje voor en achter de schermen van organisaties. Waarom doen ze wat ze doen? Hebben ze visie, focus en daadkracht? Hij inspireert en helpt organisaties en professionals om van visie naar actie te komen. Het boek StoryDoing voor organisaties, dat hij samen met Ron van Gils schreef, gaat hierover.

Eerder schreef hij Versimpelen – projecten realiseren zonder gedoe, dat in 2014 werd genomineerd voor Managementboek van het Jaar. Hij wil organisaties en professionals laten ontdekken dat het vaak niet zo ingewikkeld is als we allemaal denken. Door middel van een scherpe analyse en een creatieve blik komt hij snel tot de kern, waarna de antwoorden op de vragen die je hebt opeens logisch en uitvoerbaar worden.

Anderen over Jan Peter

Juryrapport Managementboek van het Jaar 2014

“Jan-Peter Bogers maakt glashelder dat wij maar wat snel de essentie van zaken uit het oog verliezen en verzanden in het moeras van complexiteit. En dat terwijl het allemaal begon met een simpel idee. Het boek nodigt uit om toe te passen op kleine en grote schaal en draagt bij aan dat wat managers nastreven: getting things done!”

Saskia Schepers AH Online

“Jan-Peter Bogers is een andersdenker die op een leuke, toegankelijke en enthousiaste manier een publiek meeneemt in zijn verhaal. Zijn lezing Versimpelen geeft je nieuwe inzichten die je meteen in je eigen projecten of organisatie kunt toepassen. Aan de hand van herkenbare voorbeelden illustreert Jan-Peter de mindset, de 5 kernvragen en de zeer praktische tools van Versimpelen. Ook het publiek kan voorbeelden inbrengen die Jan-Peter snel weet te vertalen naar zijn Versimpel-methode. Mijn favoriete tool is 'Groundhog Day'. Die houdt me regelmatig scherp om energievreters snel op te lossen in plaats van ze keer op keer weer tegen te komen. Het zijn eigenlijk vaak hele simpele dingen die veel effect opleveren, maar dat is natuurlijk het hele idee!”
Boeken van Jan Peter
Versimpelen

In ‘Versimpelen’ vertelt Jan-Peter Bogers hoe je onnodig gedoe herkent en complexiteit doorgrondt. Vijf kernvragen, zes gedoefactoren en een toolbox met 27 technieken helpen je om te versimpelen. Talloze voorbeelden en cases laten zien hoe versimpelen in de praktijk werkt.

StoryDoing voor organisaties

Een krachtige organisatie weet waar ze voor staat. Waarom ze bestaat en wat haar kerntaak is. Welke uitdaging ze heeft, welke meerwaarde ze levert aan mens en maatschappij en hoe ze dat het beste kan waarmaken. En een krachtige organisatie weet dat niet alleen, maar bewijst dat door het te laten zien in haar handelen. In alle facetten van het zakendoen komt de essentie van zo’n organisatie tot uiting: helder, inspirerend en kloppend. Wij noemen dit StoryDoing.