• Boeklancering StoryDoing 3 Jan Peter Bogers
  • Boeklancering StoryDoing 2 Jan Peter Bogers
Mensen

Jan Peter Bogers

Organisatie-adviseur | Professioneel bemoeial | Auteur: 'StoryDoing voor organisaties' & 'Versimpelen: Projecten organiseren zonder gedoe'

Een krachtige organisatie weet waarom ze bestaat en welke meerwaarde ze levert aan mens en maatschappij. En een krachtige organisatie bewijst dat door het te laten zien in alle facetten van het zakendoen. Want in het handelen komt de essentie van een organisatie pas écht tot uiting. Dat is StoryDoing.

Neem direct contact op
In te huren als
  • Spreker
  • Trainer
  • Consultant
Expertises
  • Projecten en organisaties versimpelen
  • Van visie naar actie
  • Storydoing
Prijs indicatie
  • Prijs lezing vanaf €1.550,00 excl. BTW
Over Jan Peter
Jan-Peter-Bogers-portret

Jan-Peter Bogers is professioneel bemoeial. Hij neemt graag een kijkje voor en achter de schermen van organisaties. Waarom doen ze wat ze doen? Hebben ze visie, focus en daadkracht? Hij inspireert en helpt organisaties en professionals om van visie naar actie te komen. Het boek StoryDoing voor organisaties, dat hij samen met Ron van Gils schreef, gaat hierover.

Eerder schreef hij Versimpelen – projecten realiseren zonder gedoe, dat in 2014 werd genomineerd voor Managementboek van het Jaar. Hij wil organisaties en professionals laten ontdekken dat het vaak niet zo ingewikkeld is als we allemaal denken. Door middel van een scherpe analyse en een creatieve blik komt hij snel tot de kern, waarna de antwoorden op de vragen die je hebt opeens logisch en uitvoerbaar worden.

‘Een goed verhaal doe je!’

Jan Peter Bogers

Anderen over Jan Peter

Richard Bruens Van Lanschot Bankiers

“De ondernemersstrategieën die StoryDoing inzet – onderscheidend vermogen, ondernemend gedrag, geloofwaardigheid en betekenisgeving – zijn krachtige tools. Elke organisatie die een scherp antwoord heeft op deze pijlers en de visie hieromtrent borgt in zijn organisatie, kan de toekomst aan.”

Remko Overdam KondorWessels Ontwerpfabriek

“StoryDoing beschrijft de route die we gevolgd hebben tijdens de succesvolle transformatie van de Van Nelle Fabriek. Van complete leegstand naar UNESCO-monument.”

Manfred van Doorn Double Healix

“StoryDoing voegt de daad bij het woord. Van verhalen vertellen, naar verhalen leven. Het is Bogers en Van Gils gelukt de complexe materie van organisational storytelling pakkend en compact te vertalen richting concrete en transformerende acties die van de organisatie een dynamisch geheel maken”
Boeken van Jan Peter
StoryDoing voor ogranisaties

Een krachtige organisatie weet waar ze voor staat. Waarom ze bestaat en wat haar kerntaak is. Welke uitdaging ze heeft, welke meerwaarde ze levert aan mens en maatschappij en hoe ze dat het beste kan waarmaken. En een krachtige organisatie weet dat niet alleen, maar bewijst dat door het te laten zien in haar handelen. In alle facetten van het zakendoen komt de essentie van zo’n organisatie tot uiting: helder, inspirerend en kloppend. Wij noemen dit StoryDoing.

Versimpelen

In ‘Versimpelen’ vertelt Jan-Peter Bogers hoe je onnodig gedoe herkent en complexiteit doorgrondt. Vijf kernvragen, zes gedoefactoren en een toolbox met 27 technieken helpen je om te versimpelen. Talloze voorbeelden en cases laten zien hoe versimpelen in de praktijk werkt.