• Jeroen Swolfs - Streets of the World - TEDx
  • Promo NatGeo Explorer Streets of the World
  • Jeroen Swolfs fotograaf
  • Streets of the World Verhalen

Mensen Jeroen Swolfs

Positiviteit ontdekken in de straten van wereldsteden

Jeroen reisde jarenlang de wereld rond en fotografeerde de hoofdsteden van 195 landen. In elke stad en elke ontmoeting vond hij een positieve boodschap, hoe uitdagend de omstandigheden soms ook waren. Zijn ambitieuze fotoproject ‘Streets of the World’ is inmiddels wereldbekend en zit vol bijzondere verhalen en waardevolle lessen.

Lengte: 20-90 minuten

€2.000,-

i

Prijs is inclusief:

  • voorbereiding
  • reistijd
  • reiskosten binnen Nederland.

Prijs is exclusief 21% BTW

Excl. 21% BTW

Neem Contact Op
Over de talk

Reis met Jeroen naar de onbekende eilanden in de Pacific waar niet alles pluis is. Via de chaos van de grootste steden die de wereld kent, naar bloedstollende gebeurtenissen in oorlogsgebieden zoals Somalië en Irak.

Jeroen neemt je in zijn talk mee in wat hij tijdens zeven jaar reizen door 195 landen leerde over de mensheid, het leven op aarde met zijn medemens en bovenal over zichzelf. Ondersteund door spannend ‘behind the scenes’ filmmateriaal van NatGeo en zijn fascinerende foto’s is zijn verhaal een ware wereldreis. Met alle aspecten die een wereldreis maken wat het moet zijn: een grandioos avontuur.

Aan het einde van deze lezing zal niemand onberoerd de zaal verlaten. Maar wel vervuld van het besef dat je elke droom kunt waarmaken zolang je niet opgeeft, en dat door het handhaven van die instelling de wereld aan je voeten ligt.

Het verhaal van Jeroen kan op verschillende manieren worden ingestoken. Neem contact op via de gele knop om de mogelijkheden te bespreken.

Over de spreker
Jeroen Swolfs Streets of the World portret
Jeroen Swolfs

Jeroen Swolfs is fotograaf, wereldreiziger, schrijver en ondernemer. Daarnaast een trotse vader en partner. Hij woont in Zandvoort.

National Geographic maakte een documentaire over zijn project en reisde met hem mee naar Myanmar en Irak. In 2016 werd zijn fotoboek gepubliceerd en in 2018 publiceerde hij zijn reisroman. Na de opening van zijn expositie in Amsterdam naast het prestigieuze World Press Photo startte hij het Streets of the World Photo Museum in Zaandam. In januari 2019 opende Jeroen Swolfs de grootste foto-expositie ter wereld in Dubai. Ook kun je zijn Streets Of The World project de komende 3 jaar bewonderen op de Zuidas en binnenkort ook in Londen.

‘Taking these photos, I found hopeful answers on the streets. With these strengths we may overcome the massive challenges ahead if we focus on them.’

Jeroen Swolfs

Anderen over Jeroen

Kim van der Vat FMO Entrepreneurial Development Bank

“Met zijn prachtige foto’s en zijn persoonlijke verhaal nam Jeroen ons mee op zijn reis langs alle hoofdsteden van de wereld. FMO volgde Jeroen vanaf het eerste begin van zijn plannen en sponsorde zijn eerste expositie in Den Haag. Het is bijzonder om na 7 jaar te zien en te horen hoe hij dit waanzinnige project nu heeft afgerond. Het was een bijzondere match met de missie van FMO en een zeer inspirerende lezing. FMO geeft Jeroen complimenten en wenst hem succes met de ongetwijfeld grootse volgende stappen van Streets of the World!”

Ruurd J. Brouwer TCX Investment Management Company

“We invited Jeroen to speak on the ten year celebration of our Company that specializes in local currency solutions for developing countries. The purpose was to offer the audience with Jeroen and the Streets of the World Project something completely different to break the day. At first sight this was true, but at second sight Jeroen helped everyone realize that the Streets project was about connecting, about positivity and about the fact that people around the world are more similar than different. He build a bridge between our financial world and the people on the Streets of the World. Jeroen did an outstanding job and brought a fresh energy to the seminar. Afterwards we received nothing but positive reactions from the audience.”

Anouk Verbakel Advocatenkantoor Houthoff

“Jeroen wist met zijn verhaal de 250 aanwezigen in de zaal mee te nemen op wereldreis. Vanaf moment één ben je aangehaakt en weet hij op een inspirerende en energieke manier Streets of the world in de zaal tot leven te brengen. Een uur vol met avontuurlijke verhalen waarin je meegenomen wordt in zijn uitdaging om de wereld vast te leggen. Met zijn prachtige foto's ondersteund door videomateriaal opent hij letterlijk je ogen: wat is de wereld mooi en vergeet vooral niet te dromen!”
Boeken van Jeroen
Fotoboek Streets Of The World

Een 436 pagina tellend fotoboek met alle 195 foto’s van het project Streets Of The World. Elke foto is voorzien van Jeroens beeldende uitleg. Dit prachtige boek omvat meer dan 900 infographics over de landen, inclusief talloze kaarten, 195 vlaggen, interessante feiten en foto’s van Jeroen’s Iphone.

Streets Of The World – Verhalen

Dit boek beschrijft de fascinerende reisverhalen van fotograaf Jeroen Swolfs. In deze tumultueuze wereld zocht hij naar wat ons als mensen met elkaar verbindt en reisde daarvoor naar 195 hoofdsteden om het straatleven te fotograferen. Maar hoe kom je op zo’n idee? Hoe krijg je het gefinancierd? En vooral: hoe voer je het uit?