Mensen Melissa Frieser

Reïntegratie-adviseur, arbeidsbemiddelaar en pedagogisch (jeugd)hulpverlener

Toen Melissa tijdens een overval in een supermarkt een pistool op haar gericht kreeg, besloot ze de aan de heroïne verslaafde overvaller te overmeesteren door een schop op zijn knie. In de gevangenis komt Regilio tot inkeer en biedt haar zijn excuses aan. Zijn kans om weer mee te doen, wordt ook een kans van Melissa om te laten zien wat wél werkt.

Lengte: 20-90 minuten

€1495,-

i

Prijs is inclusief:

  • voorbereiding
  • reistijd
  • reiskosten binnen Nederland.

Prijs is exclusief 21% BTW

Excl. 21% BTW

Neem Contact Op
Over de talk

Melissa stapte als hulpverlener uit de instelllingswereld om vanuit een andere perspectief mensen de hulp te geven die zij echt nodig hebben. De excuses van Reguillio wordt een bijzonder gesprek tussen casemanagers, dominee, gedetineerde en een burger. Mensen beseffen dat ze met elkaar het verschil kunnen maken en beginnen dat te doen. Melissa volgt en bewaakt het traject van Reguillio. Hij is klaar voor de verandering en weer mee te doen in de maatschappij. Het systeem werkt daar alleen niet in mee.

In deze talk delen ze samen haar kennis over de instellingswereld en zijn motivatie om alles anders te gaan doen, in te zetten om deze kans van hem te laten slagen. De in de praktijk opgedane levenslessen zijn een inspiratie voor iedereen die in plaats van schoppen, wilt ontdekken hoe we echt iets of iemand beter maken.

Ontdek hier het artikel van Melissa en Reguillio in het AD: “Twee jaar nadat Melissa overvaller overmeesterde, werken de twee samen: “Mijn ellende eindigde bij haar.”

 

Over de spreker
Melissa Frieser

Melissa Frieser (1978) is zelfstandig ondernemer en eigenaar van een financieel administratiebureau Saldo Solutions. Ze is alleenstaande moeder van een zoontje. Daarnaast is ze eventmanager. In 2017 werd zij door het Algemeen Dagblad uitgeroepen tot Hagenaar van het Jaar. Zij is campagnemanager voor Groep de Mos en stond in 2018 op de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. Daarnaast heeft ze een geruime achtergrond als hulpverlener in de welzijns – en instellingswereld. 

‘Ik stel elke dag wel één keer iemand de vraag: "Maar euh, waarom kan dat dan niet?"’

Melissa Frieser

Waarom gaat mijn hart in de fik?

Het bijzondere aan Melissa vind ik dat ze een van de weinige mensen is, die enorm veel fik durft aan te kaarten waar het fout gaat in een systeem. Maar tegelijkertijd ook dat haar startpunt laat zijn om met dezelfde bevlogenheid én zelf-de-handen-uit-de-mouwen-principe met een onconventionele oplossing te komen om te doen wat wel werkt. Met een diep geloof in en gedreven door mede-menselijkheid in combinatie met eigen verantwoordelijkheid.

Michèle Sparreboom - Oprichtster Hart in de Fik