• Video Heilige Boontjes winaar Hein Roethofprijs 2017 CCV
  • Interview Heilige Boontjes MaatschappijWij
  • NOS op 3 - Heilige Boontjes kopje koffie met een ex-boef
  • Brandpunt plus Heilige Boontjes - koffie gebrouwen door ex-criminelen

Mensen Rodney van den Hengel

Directeur Heilige Rotterdamse Boontjes Koffie, Systeemveranderaar, Sociaal Makelaar, Sociaal Ondernemer

Onconventionele oplossingen zijn de Rotterdamse sociaal ondernemer Rodney van den Hengel op het lijf geschreven. Met ‘Heilige Boontjes’ heeft hij inmiddels tientallen jongeren geholpen om weer actief te worden in de maatschappij. Wat is het geheime ingrediënt van deze succesformule?

Lengte: 20-90 minuten

€1.495,-

i

Prijs is inclusief:

  • voorbereiding
  • reistijd
  • reiskosten binnen Nederland.

Prijs is exclusief 21% BTW

Excl. 21% BTW

Neem Contact Op
Over de talk

Koffiebar Heilige Boontjes is een begrip in Rotterdam. Het volledige proces van distributie tot verkoop, wordt mogelijk gemaakt door jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. Je kunt er terecht voor smaakvolle slow coffees, originele specials, maar ook voor een ouderwets “strak bakkie Rotterdamse pleur”.

De sociale onderneming is opgericht door sociaal makelaar Rodney van den Hengel en politieagent Marco den Dunnen. Heilige Boontjes heeft inmiddels tientallen jongeren aan het werk geholpen en is uitgebreid met een tweede locatie. Het lokale project sleepte in korte tijd al vele lokale en landelijke prijzen in de wacht en wist de aandacht te trekken van diverse landelijke en lokale media die een reportage maakten van dit bijzondere re-integratietraject.

In zijn talk gaat Rodney op onvervalst Rotterdamse wijze de interactie met het publiek aan. En vertelt hij hoe hij met zijn onconventionele aanpak een succesvolle sociale onderneming van de grond kreeg.

Over de spreker
Rodney van den Hengel

Sociaal makelaar, ondernemer en Rotterdammer van het type ‘niet ouwehoeren’. En tegelijkertijd iemand met een hart van goud, die door het vuur gaat voor ‘zijn jongens en meiden’. Rodney kent de wereld van de ‘straat’, van welzijnswerk en ondernemerschap. Met zijn ervaring en ongelooflijke gedrevenheid inspireert hij dagelijks jongeren, organisaties en ondernemers om een verschil te maken voor zichzelf en de maatschappij.

‘Je hoeft geen zweverige aardbei te zijn om compassievol te zijn.’

Rodney van den Hengel