Mensen Wilco Berenschot

Ga eerst! Durf te verbinden.

Wilco staat bekend als dé Twittercop. Hij is bedenker van o.a. het pop-up politiebureau, de mobiele wijktafel en agent bijt hond, waarbij hij iedere dag om twaalf uur zijn boterhammetje opeet bij een andere wijkbewoner. Creatieve initiatieven die leiden tot verbinding, waardevolle informatie en ook onverwachte avonturen. Deze initiatieven brengen hem als stadsprofessional en wijkagent dichter bij de mensen in zijn buurt. Inmiddels hebben andere politiekorpsen door Nederland zijn ideeën omarmd.

Ik twitter niet alleen als wijkagent maar ook als mens en als vader. Daardoor kom ik dichterbij de mens.

 

 

Lengte: 20-90 minuten

€1.395,-

i

Prijs is inclusief:

  • voorbereiding
  • reistijd
  • reiskosten binnen Nederland.

Prijs is exclusief 21% BTW

Excl. 21% BTW

Neem Contact Op
Over de talk

Wilco neemt je mee in een wereld van creatief verbinden, communicatie, passie, burgerkracht en positieve veiligheid van de stad vanuit de alledaagse praktijk. Hij laat zien wat er gebeurt wanneer je de passie van de mensen in de wijk aanraakt. Hij pleit bevlogen voor een tussenheid in plaats van een overheid. Ga naast de mensen staan en faciliteer de ruimte. Dan creëer je omstandigheden waardoor de passie van mensen, het initiatiefrijke talent en een gezond staaltje burgerkracht gezamenlijk ervoor zorgen dat er écht duurzaam iets verandert.

Wilco weet met zijn bevlogen verhaal gecombineerd met zijn ervaring en een vleugje Rotterdamse humor mensen aan te raken en in beweging te brengen. Hij laat met zijn verhaal zien dat er zelfs binnen de kaders van iedere grote organisatie genoeg professionele ruimte is voor vernieuwende initiatieven. Maar die moet je als professional wél pakken. Hoe maak je contact met de bewoner? Van aandacht naar betrokkenheid tot partner in veiligheid. Hij deelt zijn visie en zijn ervaringen graag met je. Reken op storytelling, storysharing, digitaal denken – analoog maken, een bak energie en regelmatig ook lachen.

Over de spreker
Wilco Berenschot portret
Wilco Berenschot

Wilco Berenschot is een stadsprofessional pur sang. Hij gebruikt zijn professionele ruimte om in de haarvaten van zijn wijk te komen. Digitaal denken, analoog maken. Gewoon doen, met 2 poten in de Rotterdamse klei. Hij werd pas op zijn 41ste wijkagent, na een leven van studeren aan de TU Delft, militaire diest en andere baantjes. Laatbloeier, de vleesgeworden wijkagent. Met zijn brede glimlach, vriendelijke gezicht en open houding slecht hij muren die voor andere onbreekbaar lijken. Hij verscheen in vele reportages van NOS tot RTV Rijnmond. Ook won inmiddels meerdere prijzen waaronder de aanmoedigingsprijs: De Galjaardprijs 2015. Wie hem in de dagelijkse praktijk bezig ziet, snapt ook ineens zijn oude studiekeuze. Op de TU Delft deed hij weg- en waterbouw. Als wijkagent doet hij niet anders: bruggen bouwen. Daarnaast is hij ondernemer. Met zijn bedrijf Wil2go4it inspireert en fungeert Wilco regelmatig als coach (on the job), gespreksleider, geeft hij les en workshops en faciliteert hij als storyteller en inspirator.

‘Er zit zoveel passie en talent in een wijk!’

Wilco Berenschot

Boeken van Wilco
De kracht van de wijkagent

In ‘De kracht van de wijkagent’ van Bennie Beuvink, operationeel expert wijk bij Nationale Politie, is op een aansprekende wijze de cruciale rol geïllustreerd die de Nederlandse wijkagent speelt in de lokale veiligheidszorg. Een boek vol waargebeurde verhalen over politiemensen die dagelijks op pad zijn en hun werk doen met hart voor de zaak en passie voor de burger. Een boek over de kracht van contact maken en relaties opbouwen waardoor vertrouwen wordt gewonnen.