• KRO De Wandeling Willem Philipsen 2012
  • Willem Philipsen TEDx Rotterdam - How my broken brain made me reconnect to life
  • NPO Radio 1 Sportzomer Willem Philipsen
  • Willem Philipsen zwemt

Mensen Willem Philipsen

Componist bedrijfsvideo's, programmamaker Popunie, Ambassadeur Hersenstichting & Van der Sar Foundation, Spreker Het Fitte Brein

In 2006 was Willem 23 jaar oud en hard op weg om tot de top van de Nederlandse muziekscene te gaan horen. Hij speelde als gitarist voor Postman, Soulvation en speelde met Anouk. Ook stond hij op grote festivals als Lowlands en Parkpop. “Ik had een prachtig leventje; je bent maar één keer jong, dus dan moet je elke dag leven alsof het je laatste is.” Aan dit zorgeloze leventje kwam abrupt een einde toen in mei 2007 het noodlot toesloeg. Een herseninfarct maakte een bruut einde aan zijn succesvolle carrière als professioneel gitarist. Hij raakte halfzijdig verlamd en moest alles opnieuw leren.

Lengte: 20-90 minuten

€1.495,-

i

Prijs is inclusief:

  • voorbereiding
  • reistijd
  • reiskosten binnen Nederland.

Prijs is exclusief 21% BTW

Excl. 21% BTW

Neem Contact Op
Over de talk

Artsen voorspelden dat hij nooit meer kon lopen en zelfs praten gaf problemen. Willem ging echter niet bij de pakken neerzitten. Hij besloot op zoek te gaan naar wat hij nog wél kon. Tijdens de revalidatie ontdekte hij het zwemmen als een goede uitlaatklep tegen de frustratie. “Met maar één werkend been en één werkende arm ben ik mee gaan doen aan wedstrijden in open water.” Beginnend met een rondje Noordereiland in de Rotterdamse Maas maar al gauw besloot hij letterlijk de grenzen te verleggen. Vijf kilometer door het onstuimige water van de Spaanse Ria de Navia.

In zijn lezing neemt hij zijn toehoorders mee hoe je jezelf opnieuw uitvindt na een ingrijpende gebeurtenis in je leven. Een herkenbaar verhaal voor velen die te maken krijgen met verandering. Over een nieuwe situatie accepteren, jezelf herpakken en nieuwe mogelijkheden ontdekken.

Hij vertelt over zijn passie voor muziek die altijd is blijven branden en hoe hij hier op een nieuwe manier uiting aan heeft weten te geven. Willem hoopt met zijn aanstekelijke gevoel voor humor en levenslust andere mensen te inspireren om voor het hoogst haalbare te gaan in het leven, namelijk iedere dag te zien als een kans om jezelf opnieuw uit te vinden.

Over de spreker
Willem Philipsen portret
Willem Philipsen

Willem is nog steeds bijzonder actief in de muziek. Zowel als producer als componist. Hij coacht talentvolle muzikanten en componeert hij muziek voor documentaires en commercials. Hij componeert met zijn bedrijf Novocane muziek voor onder andere bedrijfsfilmpjes, jingles, en wil graag een album opnemen met eigen werk.

Hij verscheen in diverse TV programma’s zoals KRO De Wandeling, NPO Recht Uit Het Hart, EenVandaag De Optimist. Met zijn verhaal stond hij al bij o.a. Nike, TEDxRotterdam, Lowlands, Zwarte Cross, de Hersenstichting en Het Fitte Brein.

Daarnaast zet hij zijn ervaringen maatschappelijk in. Als ambassadeur is hij nauw betrokken bij zowel de Edwin Van Der Sar Foundation als de Hersenstichting. Zijn verhaal verscheen in het boek ‘Singing in the brain’ van hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Samen met zijn zwembuddy Arno Zuur maakt hij zich hard om speciale zwemlocatie voor mensen met een hersenletsel te organiseren.

Anderen over Willem

Erik Scherder – Hoogleraar Neuropsychologie Uit: “Singing in the brain”

“Ik ontmoet Willem voor het eerst bij zijn lezing in de reeks ‘Het Fitte Brein’ (samen met Dick Swaab en Ard Schenk) die wordt verzorgd in samenwerking met de Edwin van der Sar Foundation, de Hersenstichting en Alzheimer Nederland. Hij doet zijn verhaal voor een groot publiek (achthonderd to duizend(!) mensen). Hij wil het graag. Willem is nog immer een podiumbeest. Hij raak zijn publiek in het hart met zijn verhaal. Over wat hem overkomen is. Over wat hij eraan doet en zal blijven doen om van het leven weer een zo groot mogelijk succes te maken. Een staande ovatie volgt. En er zullen nog vele volgen. Willem is begonnen aan een missie. Hij wil anderen, jong en oud, laten zien dat je leven niet voorbij hoeft te zijn als iets ernstig zich heeft voorgedaan. Zijn grote passie, baan, inkomen, toekomst, alles was in één klap voorbij. Maar hij krabbelt op. Hij stáát op. Nu staat hij weer op het podium, zijn vertrouwde omgeving. Publiek dat door hem gegrepen wordt. Nu door zijn verhaal, zijn optimisme, zeker ook zijn humor. We gaan nog veel van hem horen!”