Anders kijken naar talent

Heleen de Mooij-Lubbers

home > talks

Over de talk

“We kunnen niet van iedereen dezelfde sterren maken, maar we kunnen ze wel allemaal laten schitteren.”

Heleen neemt je in haar, uit het leven gegrepen, verhaal mee op avontuur. Eén die laat zien dat wanneer we gaan ZIEN welke talenten en passies een individueel kind in zich heeft, er een wereld open gaat. En wanneer je dat stimuleert, het onmogelijke mogelijk wordt.

Heleen groeide op als dochter van oud-minister president Lubbers in het welgestelde milieu van Oud-Kralingen. Al vrij jong was ze behoorlijk onzeker, doordat ze moeilijk kon leren. Ze werd onvoldoende gezien voor haar eigen kwaliteiten en daardoor zag ze ook zichzelf anders. Daarnaast werd ze dikwijls gepest.

Echter haar nieuwsgierigheid naar mensen en de wereld, maakte dat zij al vroeg voorbij gedrag kon kijken. Ze werd trotse moeder van drie kinderen. De komst van haar dochter Willemijn was een van die gebeurtenissen die een bijzondere ommekeer in Heleens leven bracht. Een spiegel! Van beperking naar kwaliteit, van uitdaging naar kans. Dit mooie meisje liet een andere ontwikkeling zien. Het (onderwijs)systeem labelde haar met een beperking en had lage verwachtingen. Ze zou nooit een opleiding kunnen gaan doen werd haar vaak verteld. Totdat een prachtig paard haar op bijzondere wijze inspireerde. Daardoor zagen Heleen en haar man de passie van dit bijzondere kind. Waardoor het onmogelijke mogelijk werd en ze glansrijk boven alle bestaande systemen en verwachtingen wist uit te stijgen.

“Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet toont een wereld vol kansen en mogelijkheden. Zodra we anders gaan kijken.“

Over Heleen

Heleen is een bevlogen verhalenverteller. Met haar heerlijk droge Rotterdamse humor en een vleugje zelfspot weet ze perfect haar kwetsbare, persoonlijke verhaal en serieuze boodschap heel toegankelijk te maken voor iedereen. Van student tot directeur. Dwars door alle achtergronden heen weet ze werelden te verbinden. Heleen is op een missie om met haar verhaal mensen te inspireren anders te kijken. In de maatschappij, maar bovenal in onderwijs. Als ervaringsdeskundige is ze enorm betrokken op het gebied van onderwijs, pesten en talentontwikkeling. Vanuit haar stichting In Eigen Kracht zet ze ook paarden in om jongeren hun eigen kracht te laten ontdekken. Daarnaast is ze ambassadeur van Stichting Aandacht Voor Pesten. Verrijkt met al haar kennis en ervaring, verspreid ze bevlogen haar boodschap:  “Je bent zoveel meer dan je denkt.”

€ 1395,-
Incl. talk 30 – 90 min.
voorbereiding & reiskosten in NL
excl. 21% BTW

Direct contact met Heleen

In de media

Volg Heleen