Hoe word je (food-)blogger van het jaar

Jonneke de Zeeuw

home > talks

Over de talk

Voor bloggers én niet-bloggers: voor een ieder die zich afvraagt of ie niet meer of anders zou kunnen op het gebied van werk, carrière en ondernemen. Over de zoektocht naar wat 100% bij je past.

Jonneke’s inspirerende levenspad kun je beschrijven als ‘Hoe je word wat je wilt’? Al sinds haar jeugd droomde Jonneke van de Theaterschool. Een jaar voor haar diploma haalde ze de strenge selecties niet meer en moest ze gedesillusioneerd haar school EN haar droom verlaten. Met een dikke studieschuld vertrok ze richting het Midden-Oosten om daar een tijdje te wonen. Bij terugkeer in Nederland pakte ze alles aan om geld te verdienen. Van BOB-sleutelhangers langs de snelweg uitdelen tot een kantoorbaan. Totdat ze besloot, dit maakt me niet gelukkig. Van achter haar laptop op de keukentafel startte ze zonder enige ervaring en zonder budget een foodblog. In haar verhalen gaat ze weg van de hippe hotspots en neemt ze de lezers en kijkers mee naar de onbekende parels en haar beleving van de hedendaagse Nederlandse eetcultuur. Binnen een jaar werd ze gekozen tot foodblogger van het jaar en kreeg ze een rubriek op BNR. Met een culinaire serie voor Volkskrant TV die door ruim een miljoen mensen wordt gevolgd, werd haar authentiek verhaal een succes die groter was, dan ze ooit had durven dromen.

Op een eerlijke manier en vooral ook met een flinke dosis humor vertelt Jonneke over haar zoektocht van de afgelopen tien jaar met alle dromen, daden, doorzetten, maar ook pieken, struggles en ervaringen van dien. Een talk vol lessen over het bewandelen van je eigen onvervalste weg met concrete vragen en opdrachten aan het publiek. Hoe je kunt omgaan met de dingen die op je pad komen, te blijven bewegen, zodat je uiteindelijk zelf voor zorgt dat je kunt worden wat je wilt.

Ook als talk te boeken: De Nederlandse eetcultuur volgens Mooncake
In deze talk prikkelt én enthousiasmeert Jonneke over alles wat we als land in huis hebben en hoe dit onze hedendaagse eetcultuur verrijkt. Een bevlogen verhaal over de geschiedenis van de Nederlandse eetcultuur en hoe deze is veranderd. Een samenleving rijk aan mensen, culturen en smaken. Verborgen culinaire parels, dat is waar MOONCAKE alias Jonneke de Zeeuw specialist in is. In 2017 werd ze Foodblogger van het jaar, amper een jaar nadat ze haar blog begon. Op haar website vertelt ze je waar je gegeten moét heb voor je deze planeet weer verlaat en waarom. Niet de hippe hotspots of chique restaurants maar plekken die tot haar grote verbazing vaak onterecht onderbelicht zijn. Met haar artikelen en video’s biedt ze kleine, bijzondere ondernemers een podium en brengt ze bovendien in kaart hoe goed het Nederlandse culinaire landschap er op dit moment uitziet.

Testimonials

“Met veel plezier denk ik terug aan de workshop van Jonneke. Ze heeft met veel humor uitgelegd hoe ze gekomen is waar ze nu is en tot de persoon die ze nu is. Heel bijzonder om alle verhalen en “struggles” van de andere deelnemers te horen. De workshop geeft je inzicht in wie je echt bent en wilt zijn, waar je talenten liggen en welke dingen in het leven echt bij je passen” 
Leona
Ook als je geen ambities hebt om een eigen blog te beginnen is deze talk een absolute aanrader! Jonneke daagt je op een heel inspirerende en eigen wijze uit om na te denken waar je kracht ligt en wat je nu écht wil in je leven. Laat al je angsten los en ga het gewoon doen!”
Neneh
Met veel plezier denk ik terug aan de workshop van Jonneke. Ze heeft met veel humor uitgelegd hoe ze gekomen is waar ze nu is en tot de persoon die ze nu is. Heel bijzonder om alle verhalen en “struggles” van de andere deelnemers te horen. De workshop geeft je inzicht in wie je echt bent en wilt zijn, waar je talenten liggen en welke dingen in het leven echt bij je passen.
Leona
Door haar openheid over haar persoonlijke verhaal word je geïnspireerd en gemotiveerd om na te denken over je eigen leven: wie ben ik, wat maakt mij blij, waar wil ik naar toe, hoe blijf of ben ik mezelf? Jonneke stelt vragen die je helpen om daar meer duidelijkheid over te krijgen. Soms confronterend maar vooral heel leerzaam!
Anneke
{"slides_column":"2","slides_scroll":1,"dots":"true","loop":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":300,"center_mode":"false","effect":"false","rtl":"false"}

Over Jonneke

Jonneke de Zeeuw Fotocredits: Erik Smits en Monique BröringEind 2015 begon Jonneke op haar foodblog Mooncake te schrijven over de huidige Nederlandse eetcultuur en de verborgen culinaire wereldse parels. Amper één jaar na het starten van haar blog Mooncake, in november ’16, werd ze door een vakjury uitgeroepen tot Foodblogger van het Jaar. Ze werd geprezen om haar hoge mate van eigenheid, aanstekelijke energie en kritische noot.  Ze heeft haar eigen culinaire rubriek bij Roelof Hemmen op BNR Nieuwsradio en maakt culinaire foodvlogs in samenwerking met Volkskrant TV die door ruim één miljoen mensen worden bekekenOok geeft ze lezingen Ze verschijnt regelmatig in de media zoals Elle Eten en Delicious. Jonneke organiseert foodtours weg van de gebaande paden o.a. als bedrijfsuitje en voor perstours. Daarnaast geeft ze workshops en lezingen over authenticiteit, je eigen onvervalste weg bewandelen, bloggen en de Nederlandse eetcultuur.

Foodblogger van het Jaar 2016. Dit zei de jury over Mooncake: “Deze foodblogger onderscheidt zich van het – overigens sterke – concurrentieveld door een hoge mate van eigenheid. Ze laat zich uitsluitend leiden door dat waar ze zelf vrolijk en gelukkig van wordt. Ze legt een energie aan de dag die aanstekelijk is. En die soms zelfs aan de brutaliteit grenst. Ze spreekt ons zo nu en dan bestraffend toe. “Soms zijn Amsterdammers wel hard hoor. Iets meer empathie en geduld hier en daar zou ons wel sieren.” De manier waarop onze winnaar haar positieve ervaringen onder woorden brengt is enthousiasmerend. Je wilt eigenlijk meteen naar het eettentje waar ze net over heeft geschreven. Het blog van onze winnaar vinden wij als een cadeautje waar je niets voor terug hoeft te geven. Unaniem is voor ons de winnaar Jonneke de Zeeuw met haar blog Mooncake.” 

€ 1395,-
incl. talk 30 – 90 min.
voorbereiding, reistijd & reiskosten in NL
excl. 21% BTW

Direct contact met Jonneke

Foodvlogs voor de Volkskrant

Volg Jonneke