Duurzaamheid Is Passé

Carolien Gadella - van Wersch

home > talks

Over de talk

8 ingrediënten van succesvol en toekomstbestendig ondernemen

Er zijn zoveel zinnige en onzinnige initiatieven die voorbij komen onder de noemer duurzaamheid dat de betekenis ervan verloren lijkt te gaan. Terwijl het onderwerp actueler en belangrijker is dan ooit. Reden om het onderwerp duurzaamheid eens kritisch onder de loep te nemen en vooral ook vooruit te kijken naar hoe het wel zou moeten: ondernemen met een dubbel doel! Bedrijven die winst maken en tegelijkertijd een positieve impact hebben op de maatschappij zijn de winnaars van de nieuwe economie.

Testimonials

Heerlijk om een keer niet het zoveelste zelfde verhaal over duurzaamheid te horen. Fijn om eens een ander geluid en kritische noot te horen. Inspirerend om op een andere manier naar duurzaamheid te kijken en aan het denken gezet te worden. En het mooiste is dat er op een gepassioneerde wijze handvatten worden gegeven om duurzaamheid meetbaar te maken en onderdeel te laten zijn van je business model.”
Sander van Lingen
DELL EMC
Helemaal top! Zag er tegenop om een hele dag in de banken te zitten, maar heb geen enkele wegtrekker gehad.
De spreekster was keigoed en had duidelijk bedrijfservaring. Zij begrijpt dat theorie uit een leerboek niet overeenkomt met de werkelijkheid en weet dat de werkelijkheid vaak veel weerbarstiger is. Het had wat mij betreft een hele dag mogen duren.
{"slides_column":"2","slides_scroll":1,"dots":"true","loop":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":300,"center_mode":"false","effect":"false","rtl":"false"}

Over Carolien

Haar missie met haar inspiratie- en adviesbureau: het moet gewoon worden dat winstgevend ondernemen samen gaat met een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij; profit & positieve impact.

Ze heeft het vak geleerd bij Nike waar zij de eerste acht jaar van haar carrière werkte als Corporate Responsbility Manager. Daarna is ze adviseur geworden bij Beco en EY op het gebied van strategisch duurzaamheid management bij bedrijven. Daarnaast doceert zij o.a. bij de opleiding CSR Management aan de Erasmus Universiteit en bij de leergang Sociaal Ondernemen van Nyenrode.

“Van origine ben ik een levensgenieter en vind ik het gaaf om het leven van anderen te verbeteren of te verrijken. Ik laat graag zien dat door soms dingen net iets anders te doen, je niet alleen zelf een voldaan gevoel krijgt, maar je ook nog eens een positieve impact op anderen kunt hebben. Niet met een belerende vinger, maar vooral vanuit passie en enthousiasme.”
Deze instelling of houding geldt voor privé situaties, maar zeker ook in het zakelijke leven. Ik ben er van overtuigd dat ondernemingen die begrijpen dat winstgevendheid samen moet gaan met een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij de winnaars zijn van de nieuwe economie.”

€ 1550,-
incl. talk 20 – 90 min.
voorbereiding, reistijd en reiskosten in NL
excl. 21% BTW 

Direct contact met Carolien

Boeken

Boekomslag Duurzaamheid is passé

Duurzaamheid is passé
Acht ingrediënten voor succesvol ondernemen

Duurzaamheid is passé, betogen Hugo Hollander en Carolien Gadella-van Wersch in dit boek. Het begrip duurzaamheid is door bedrijven weliswaar massaal omarmd. Maar wie iets verder kijkt ontdekt al snel dat het begrip zeer verschillend wordt gebruikt, zowel voor oprechte, weldoordachte initiatieven als voor pure marketingdoeleinden.

Volg Carolien