Streets Of The World: Positiviteit ontdekken in alle hoofdsteden van de wereld

Jeroen Swolfs

home > talks

Let’s talk about tomorrow, not yesterday

Over de talk

Tijdens zijn reizen om de wereld ontdekt fotograaf Jeroen dat de nadruk in de media vaak ligt op de wat er verkeerd gaat in de wereld. Uiteraard hebben we te maken met een veranderende wereld en vele uitdagingen. Terwijl Jeroen over de wereld reist om die ellende te fotograferen, ontmoet hij vele mensen die zijn zorgen delen. Een aha-moment over hoe verbonden we daarin eigenlijk met elkaar zijn. Bovenal treft hij mensen die bezig zijn met de toekomst, de oplossing en hun verhalen.

Hij besluit zijn lens te gebruiken om ‘het andere verhaal’ van de wereld te laten zien. Dit resulteert in het indrukwekkende en inmiddels wereldbekende fotoproject Streets of the World – een niets verhullend en uniek project over een hedendaagse ontdekking van een fotograaf op stap in de wereld met alle mensen erin. Hiervoor reist Jeroen in 7 jaar tijd naar 195 landen, om in iedere hoofdstad van de wereld één foto van ‘een split second’ van het straatleven te maken. Dwars door oorlogsgebieden en minder voor de hand liggende plekken. Foto’s die de positiviteit en veerkracht van een stad en haar mensen portretteert.

Jeroen neemt je in zijn verhaal mee wat hij leerde over de mensheid, het leven op aarde met zijn medemens en bovenal over zichzelf. Ondersteund door spannend ‘behind the scenes’ filmmateriaal van NatGeo en zijn fascinerende foto’s neemt Jeroen u en uw gasten mee op een letterlijke wereldreis met daarin alle aspecten die een wereldreis precies maken tot wat het moet zijn: een grandioos avontuur. Reis met Jeroen mee naar de onbekende eilanden in de Pacific waar zeker niet alles pluis is. Via de chaos van de grootste steden die de wereld kent, naar bloedstollende gebeurtenissen in oorlogsgebieden zoals Somalië en Irak. In al zijn verhalen, ondersteund door beeld, blijft de rode draad van zijn keuze voor het positieve in de wereld overeind. Aan het einde van deze lezing zal niemand onberoerd de zaal verlaten maar wel vervuld zijn van het besef dat je elke droom kunt waarmaken zolang je niet opgeeft en door het handhaven van die instelling de wereld aan je voeten ligt.

Taking these photos, I found hopeful answers on the streets.
I stumbled happily into compassion, loyalty, courage, improvisation,
resilience, humor, intelligence and above all the art of surviving.
By engaging with all these people, I regained my optimism.
With these strengths we may overcome
the massive challenges ahead if we focus on them.
This project is about what unites us as humans, on whatever street we live.
Go and discover the streets yourselves

De talk van Jeroen kun je insteken op verschillende manieren:

 • Slow Looking: Verwonderd worden door positiviteit te ontdekken in zelfs de meest uitdagende situaties
  Een niets verhullend en eerlijk verhaal over een hedendaagse ontdekking van een fotograaf op stap in de wereld met alle mensen erin. Benieuwd wat ik leerde over de mensheid, het leven op aarde met mijn medemens en bovenal over mezelf? Je ontdekt het in dit verhaal over mijn unieke project. Maar misschien nog wel belangrijker: geniet van de schoonheid die reizen brengt en ontdek samen met mij een wereld die nog steeds vol zit met verrassingen.
 • Een ambiteus project waarmaken: Hoe je zelfs een vrijwel onverkoopbaar concept op de rails kunt krijgen.
  Iets ondernemen wat nog nooit is ondernomen. Kan het nog? Jazeker! Jeroen’s droom: alle hoofdsteden ter wereld vastleggen en daar een commercieel succesvol bedrijf van maken met een positieve boodschap als vaandeldrager. Hoe kom je op zo’n idee? Hoe krijg je het gefinancierd? En vooral: hoe voer je het uit?
 • De échte betekenis van de straat: wijsheid van de samenleving:
  De straat is een wereld vol educatie, wijsheid, jeugd, ervaring, blijdschap, verhalen, eten en nog zo veel meer. Van Helsinki tot Beijing leert Jeroen, dat wanneer je de eerste stap neemt, grenzen vervagen als we het echt willen. Dat verschillen kunnen omarmen, vooroordelen, racisme en discriminatie kunnen overwinnen. Individuen kunnen je verwonderen met hun creativiteit en moed in de meest uitdagende situaties. De levenslust mensen tonen zelfs in ontberende omstandigheden, de gastvrijheid en de humor die je  kunt delen met soms alleen lichaamstaal tot je beschikking.Laat je door Jeroen meevoeren naar al die straten…
 • Voor scholen: Inspirerende les over wereldburgerschap
  Het Streets Of The World project is een dankbare bron om opgroeiende burgers op weg te helpen om zelfstandig denkende wereldburgers te worden. Hoe stimuleer je de nieuwsgierigheid van jongeren die leiden tot meer tolerantie en compassie. Hoe leer je kinderen dat de wereld een goede plek is, ondanks wat we zien op de tv. Dat we als mensen krachten delen die ons doen excelleren. Laten we erop uit gaan, de straten ontdekken, handen schudden met onbekenden en praten over onze dromen en angsten met onbekenden, die lang niet zo ‘eng’ zijn als dat je zou denken.

Testimonials

Met zijn prachtige foto’s en zijn persoonlijke verhaal nam Jeroen ons mee op zijn reis langs alle hoofdsteden van de wereld. FMO volgde Jeroen vanaf het eerste begin van zijn plannen en sponsorde zijn eerste expositie in Den Haag. Het is bijzonder om na 7 jaar te zien en te horen hoe hij dit waanzinnige project nu heeft afgerond. Het was een bijzondere match met de missie van FMO en een zeer inspirerende lezing.  FMO geeft Jeroen complimenten en wenst hem succes met de ongetwijfeld grootse volgende stappen van Streets of the World!
Kim van der Vat
Sr. Marketing and Communications Officer/ Events FMO Dutch Development Bank / FMO
We invited Jeroen to speak on the ten year celebration of our Company that specializes in local currency solutions for developing countries. The purpose was to offer the audience with Jeroen and the Streets of the World Project something completely different to break the day. At first sight this was true, but at second sight Jeroen helped everyone realize that the Streets project was about connecting, about positivity and about the fact that people around the world are more similar than different. He build a bridge between our financial world and the people on the Streets of the World. Jeroen did an outstanding job and brought a fresh energy to the seminar. Afterwards we received nothing but positive reactions from the audience.
Ruurd J. Brouwer
CEO TCX Investment Management Company / TCX
Jeroen wist met zijn verhaal de 250 aanwezigen in de zaal mee te nemen op wereldreis. Vanaf moment één ben je aangehaakt en weet hij op een inspirerende en energieke manier Streets of the world in de zaal tot leven te brengen. Een uur vol met avontuurlijke verhalen waarin je meegenomen wordt in zijn uitdaging om de wereld vast te leggen. Met zijn prachtige foto's ondersteund door videomateriaal opent hij letterlijk je ogen: wat is de wereld mooi en vergeet vooral niet te dromen!
Anouk Verbakel
Houthoff
{"slides_column":"2","slides_scroll":1,"dots":"true","loop":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":300,"center_mode":"false","effect":"false","rtl":"false"}

Over Jeroen

Jeroen Swolfs is fotograaf, wereldreiziger, schrijver, ondernemer. Daarnaast een trotse vader en partner. Hij woont in Zandvoort.

National Geographic maakte een documentaire over zijn project en reisde met hem mee naar Myanmar en Irak. In 2016 werd zijn fotoboek gepubliceerd en in 2018 publiceerde hij zijn reisroman. Na de opening van zijn expositie in Amsterdam naast het prestigieuze World Press Photo startte hij het Streets of the World Photo Museum in Zaandam. In januari 2019 opende Jeroen Swolfs de grootste foto expositie ter wereld in Dubai. Ook kun je zijn Streets Of The World project de komende 3 jaar bewonderen op de Zuidas en binnenkort ook in Londen.

€ 2000,-
incl. talk 20-90 min.
voorbereiding, reiskosten en reistijd in NL
excl. 21% BTW

Direct contact met Jeroen

Boeken

Streets Of The World photo-book Jeroen Swolfs.jpg

Fotoboek Streets Of The World

Een 436 pagina tellend fotoboek die alle 195 foto’s van het project Streets Of The World. Elke foto wordt beelden verwoord door Jeroen’s uitleg over wat je ziet en waarom hij de foto nam. Dit prachtige boek omvat meer dan 900 infographics over de landen, inclusief talloze kaarten, 195 vlaggen, interessante feiten en foto’s van Jeroen’s Iphone.

Streets Of The World verhalen boek

Streets Of The World – Verhalen

Hoe zou het zijn? In zeven jaar tijd naar álle landen ter wereld reizen. Dit boek beschrijft de fascinerende reisverhalen van fotograaf Jeroen Swolfs. In deze tumultueuze wereld zocht hij naar wat ons als mensen met elkaar verbindt en reisde daarvoor naar 195 hoofdsteden om het straatleven te fotograferen. Maar hoe kom je op zo’n idee? Hoe krijg je het gefinancierd? En vooral: hoe voer je het uit?

Reis mee met deze hedendaagse avonturier die voor zijn project Streets of the World op zoek ging naar de mens maar vooral zichzelf als mens tegenkwam. Ontdek de geheimen van mysterieuze eilandjes in de Stille Oceaan als Kiribati, Tuvalu en Nauru, loop mee door zwoele straten van Bangkok, Rio de Janeiro en Ouagadougou en verwonder je over het dagelijks leven in Mogadishu, Kabul en Baghdad. Dit boek neemt je mee op een weergaloze wereldreis waaruit blijkt dat er nog verrassend veel te ontdekken valt.

Volg Jeroen en Streets Of The World