Onverwachte oplossingen voor standaard problemen

Rodney van den Hengel

home > talks

Over de talk

Ruim twee jaar geleden begon Heilige Boontjes als een lokaal project om lastige jongeren een weg terug te bieden naar de maatschappij. Het idee was simpel: gebruik koffie als middel om (kansarme) Rotterdamse jongeren met een ‘krasje’ weer aan het werk te krijgen. En het werkt, beter dan menigeen had verwacht. Wat is het geheime ingrediënt van deze succesformule?

Tientallen jongeren hebben inmiddels dankzij het project de weg naar de maatschappij gevonden. Het volledige proces, van distributie tot verkoop, wordt door jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt mogelijk gemaakt. Je kunt er terecht voor smaakvolle slowcoffees, originele specials,maar ook voor een ouderwets “strak bakkie Rotterdamse pleur”, aldus mede-oprichter Rodney van Hengel.

Mijn droom is niet zo zeer Heilige Boontjes.
Mijn droom is ondernemers en organisaties er bewust van te maken
een sociaal component in hun bedrijf aan te brengen.

Sociaal makelaar Rodney begon het project 2,5 jaar geleden met politieagent Marco den Dunnen aan het Meineszplein. Het idee: een koffiezaak beginnen waar jongeren discipline en werkritme wordt bijgebracht. Die opzet bleek te werken en al snel werd een tweede vestiging geopend in het voormalige politiebureau aan het Eendrachtsplein.

In zijn talk gaat Rodney op zijn authentieke wijze de interactie met het publiek aan. Want standaard problemen vragen om onverwachte oplossingen.

 

Over Rodney

Rodney van den Hengel foto: Léon HendrickxSociaal makelaar, ondernemer, Rotterdammer, type ‘niet ouwehoeren’ en tegelijkertijd iemand met een hart van goud, die door het vuur gaat voor ‘zijn jongens en meiden’. Rodney is ongelooflijk gedreven als het gaat om het maken van een verschil in deze maatschappij. Stoppen met doen wat niet werkt. Het anders doen. Onconventionele oplossingen zijn hem op het lijf geschreven. Jarenlang werkte als sociaal makelaar bij Thuis Op Straat in Delfshaven West. Hij gaat de extra mile voor diegene die zijn afgeschreven door de maatschappij. Hij begrijpt waar ze vandaan komen, helpt ze nieuwe perspectieven te ontwikkelen en bovenal verantwoordelijk te houden voor een betere toekomst.

Ik wil dat mijn zoontje van 12 opgroeit in een wereld,
waar we niet zo stil staan bij wat we allemaal van elkaar verschillen.
Maar vooral wat je met elkaar gemeen hebt.

In ruim twee jaar tijd maakten media als NOS, SBS6, Brandpunt +, MaatschappijWIJ, TV Rijnmond en Open Rotterdam al vaker reportages over dit bijzondere reïntegratie project. En hebben Rodney en zijn team met hun initiatief inmiddels vele prijzen in de wacht weten te slepen. O.a. Hein Roethofprijs 2017 van het CCV, de Compassieprijs 2016, Beste Koffiebar van NL door RTL en nog veel meer.

€ 1295,-
incl. talk 20-90 min.
voorbereiding, reiskosten en reistijd in NL
excl. 21% BTW

Direct contact met Rodney

Volg Rodney