DEEL 2: And the story continues….Nadat voor de zoveelste keer deze corona periode mijn eventopdrachten als dagvoorzitter wegvielen of doorgeschoven werden na de persconferenties wilde ik iets hoopvols doen en mijn tijd graag nuttig en positief inzetten. Dus besloot ik begin december met Hart In De Fik in actie te komen voor Amina Ali Hussen van Krachtvrouwen Oude Westen om de moeders en kinderen in haar buurt die in armoede leven te helpen. 

Eerder deze maand gaven we al 600 kinderen uit Rotterdam Oude Westen een Sinterklaasgevoel en zamelden we met een mooi netwerk aan mensen vele winterjassen, kleding, speelgoed, luiers en menstruatieproducten. Maar december was nog niet over en kwam er ineens een DEEL 2 op gang. Zo regelde 25 grote shoppers vol vers fruit, Tony Chocoloney repen en een heerlijke doos thee met de toepasselijke naam ‘Hug in a cup’. Ruimde een van zijn leveranciers hun magazijn leeg met niet meer verkoopbare kleding en zo Kwamen er dozen vol warme truien, en andere mooie bruikbare kleding onze kant op. Kwamen deze twee weken ook Amanda DeRuwe van Politie Rotterdam, Vera de Jonge van Koninklijke Nederlandse Slagers, met hun netwerk in actie.

 

Doneerden eigenaar Dennis van den Berg en Zoë Goedhart van restaurant JACK in Rotterdam hun overgebleven etenswaren na de lockdown. En Bernard van den Bor van Lake Seven in Zevenhuizen heel veel serviesgoed. Wandelblogger en Wandeltrainer Wanda Catsman schonk een nieuwe pannenset zodat Amina kan koken voor de vrouwen die ze opvangt.

En kreeg ik gisteren een belletje van Arthur Bouwvan Stichting BlijeGift dat ze nog 40 kerststollen voor Amina hadden. 
 
Dus haalde ik als mantelzorger vanochtend om 08:30 met mijn moeder haar booster in Gouda, scheurden we door naar Krimpen aan de Lek om onze achterbank in te laden en vervolgens alles af te geven bij Amina in Rotterdam Centrum. Amina deelt alles uit en maakt vele gezinnen die het zwaar hebben, helemaal in deze lockdown, een beetje blijer. Mocht je nog houdbare producten uit kerstpakketten hebben of nog winterjassen, kleding, schoenen etc hebben. Je kunt dit deze kerstvakantie iedere dag tussen 11:00-19:00 uur afgeven op de Josephlaan 62 in Rotterdam Oude Westen. Lief mooi netwerk. Dank dank dank aan iedereen die deze maand allemaal samen met ons in actie zijn gekomen om een beetje licht en lucht in zware tijden te brengen voor onze medemens. Wat een dierbaar feest en kado om met zoveel mensen een klein steentje te verleggen en plezier te brengen. Zelfs als je in je eigen leven uitdagingen ervaart, probeer dan iets voor een ander te doen. Van geven word je blij. Ik wens jullie een mooie hartverwarmende kerst en een hoopvol 2022.
 
Doe mee. Samen lossen we grote problemen , klein op.