Over mij en Hart In De Fik

Je hoeft niet je hele wereld te veranderen, om een wereld van verschil te maken.

Ik ben Michèle Sparreboom, geboren en getogen Rotterdamse, 40-plusser en impact ondernemer. Ik schrijf, spreek, spar en inspireer graag over het maken van een wereld van verschil. Voor jezelf en de wereld om je heen. Daarnaast ben ik al heel veel jaar mantelzorger van de leukste moeder. Trotse kadomoeder van 5 jongvolwassen kids die niet uit mijn buik, maar uit mijn hart zijn geboren en hun 3 kleintjes. Onder het mom ‘it takes a Village to raise a child’. 

Daarnaast hou ik van ‘slow living’ en geniet ik de helft van het jaar van het simpele leven op mijn boot in Zeeland. Mijn grote ambitie is om de tweede helft van mijn leven, de beste helft te maken. En anderen te helpen en inspireren datzelfde te doen. 

 

Een transitie meer of minder

 

In heb veel praktijkervaring met een ommekeer maken, je jezelf opnieuw uitvinden, en veerkracht tonen. Ik vloog de wereld rond als KLM-stewardess toen ik een auto-ongeluk kreeg en werd afgekeurd. Ik reïntegreerde als management-assistente bij KLM en verloor in hetzelfde jaar zowel mijn zusje als beste vriendin binnen 9 maanden. Waarna KLM ook nog twee keer reorganiseerde. Ik raakte alles wat ik kende kwijt, inclusief mezelf en moest helemaal opnieuw beginnen. Het is als het Rotterdamse opbouwverhaal na de oorlog. Constateren en accepteren wat er weggebombardeerd is. Kijken wat er nog staat. Ouderwets puin ruimen. En ontdekken wat je nieuw zou kunnen bouwen op de resten van het fundament.

 

 

Eerst mijn eigen zuurstofmasker op!

Wellicht komt daaruit mijn bevlogenheid en fascinatie voor transities. Zowel als mens en ook als maatschappij. Om mezelf opnieuw uit te vinden volgde en assisteerde ik diverse opleidingen zoals Mensgericht Coachen bij Academie voor Counseling en Coaching en NLP opleidingen van Practitioner tot Master Trainer, zowel bij Mind Academy in Nederland als NLP University in Californië

 

 

Niet uit een boekje, maar uit het leven gegrepen.

Maar de beste ervaring zijn nog altijd mijn in de praktijk opgedane Niet-Lullen-Maar-Poetsen levenslessen en hoe ik weer moest ontdekken waar mijn hart van in de fik ging toen het leven mij flink uitdaagde.  Niet uit een training, theorie of boekje. Maar uit het leven gegrepen. Zowel professioneel als persoonlijk. Mijn allerbelangrijkste conclusie is, dat het levend houden van je ‘fik’ echt van absoluut levensbelang is. Daarom ben ik wellicht wel op een missie om van inspiratie serious business te maken. Voor mezelf, voor jou en de wereld om ons heen. Voor nu en voor de toekomst. In 2016 stond ik met mijn verhaal ‘Be the Light that ignites other lights’ op TEDXRotterdam met als thema: Aspire to Inspire. Supercool, want de zaal lichtte op als een Coldplay concert! Zo demonstreerde ik hoeveel we kunnen betekenen wanneer we allemaal doen waar ons hart van in de fik gaat.

 

Nog 30 dagen: Ga ik de sociale dienst in of creëer ik zelf mijn droombaan?

“Ik ga altijd op zoek naar oplossingen voor mijn uitdagingen en daarmee ontdek ik mijn eigen succesformules. Die deel ik met mensen. Als spreker op podia in binnen- en buitenland, als blogger en met mijn video’s. Maar ook als social impact makelaar voor bedrijven. Zo zette ik binnen 30 dagen mijn eigen business op. Zonder geld, benodigde kennis of juiste ervaring. Maar met hulp van Sociale Media en het Durftevragen-principe. Ik had nog precies één maand totdat mijn WW in een sociale dienst zou veranderen. Een uitgelezen kans om mijn droom achterna te gaan. Mijn Rotterdamse niet-lullen-maar-poetsen-mentaliteit is dan heel handig. 

 

Ontwikkeling eigen 30-dagen NLMP methode

Vanuit die ervaring en best-practises kreeg ik vele mensen die zeiden: Ik wil ook zo’n 30 dagen! Dus ontwikkelde ik mijn eigen inspirerende 30-dagen-NLMP (Niet-Lullen-Maar-Poetsen) aanpak. Herkenbaar voor iedereen van ‘maatpak’ tot ‘naaldhak’ en ‘trainingspak’. Mijn fik is wanneer ik mensen die weer ‘aan’ gaan over zichzelf. Niets zo tof als ogen die oplichten en gaan doen waar hun hart echt van in de fik gaat. Sindsdien heb ik vele toffe mensen zoals jij en ik weer enthousiast mogen maken over zichzelf, hun werk en hun leven. Zowel 1-op-1 als vanaf het podium. What’s in a name. Wanneer je Sparreboom van je achternaam heet. Dan zit Sparren en Bomen in je natuur. Ik ben een bevlogen sparringpartner die door het vuur gaat voor mensen die een verschil willen maken. In hun eigen leven of voor de de wereld om ons heen. 

 

Nominaties

Ik werd genomineerd als Inspirator 2013 door het magazine Vrouw&Passie. Met mijn platform en netwerk Hart In De Fik werd ik genomineerd voor zowel Rotterdamse Zakenvrouw 2018 en Rotterdamse Vrouw van het Jaar 2021 in de categorie Politiek, Maatschappij en Welzijn.

 

 

 

 

Ik werkte mee aan verschillende boeken zoals:

* Jij Bent Bijzonder, buitengewone verhalen van gewone mensen van Esther Jacobs
* Live Your Talks – The Difference Between Public Speaking and Performing at a Tedx Conference and How to Optimize Your Own Presentation – Jojanneke van Den Bosch
* Zo simpel is het dus wel. 15x weerstand overwinnen. – Linda Commandeur

 

Frisse oplossingen voor bestaande problemen

Ik heb me jarenlang ingezet om geld in te zamelen voor genezing van lymfklierkanker. Waarvan twee als fondsenwerver en accountmanager Zakelijke Markt voor Lymph&Co. Met een geweldige co-creatie van superhelden gamedesigners, bedrijven, wetenschappers uit het UMCG, UMC Amsterdam en het 

Wilhelmina Kinderziekenhuis hebben we de eerste game ter wereld tegen lymfklierkanker ontwikkeld: UNMASK

 

 

Podium geven aan de frisdenkers, veranderkrachtpatsers

Daarnaast treed ik regelmatig op als hartverwarmende presentator van seminars, (culturele) festivals en (bedrijfs-)evenementen. Buiten corona, heb ik mijn eigen talkshow in Rotterdam, waarbij ik gewone mensen met bijzondere niet-lullen-maar-fiksen verhalen over het maken van een verschil in hun eigen leven of de maatschappij aan mijn tafel ontvangt. De echte local Heroes. Als spreker en social impact makelaar bied ik een frisse blik en maak ik mensen en organisaties enthousiast over hoe je op een hele leuke manier een wereld van verschil kunt maken op je eigen m2 en we samen grote problemen, klein kunnen oplossen.

 

Hart In De Fik-communties: Fans, Friends en Versterkers

Inmiddels heeft het gedachtegoed van Hart In De Fik vele fans.

De abonnees van Fik ‘n’ Friends ontvangen wekelijks op zondagochtend rond de klok van 10:00 uur een exclusieve inspiratiemail in hun inbox met leuke verhalen vol praktische tips waar je hart van in de fik blijft gaan. Over je eigen leven maar ook de positieve dingen die er gebeuren in wereld. Zo ben je helemaal klaar voor jouw nieuwe week. 

De Versterkers is mijn ‘niet lullen maar poetsen’ Hart In De Fik netwerk van impactmakers en frisdenkende professionals. Deze waardevolle community van gelijkgestemden professionals, van impactondernemer tot frisdenker in loondienst, door het hele land bundelen hun krachten, best-practises, inspiratie, kennis, ervaring en netwerk om samen nog meer impact en beweging in onze duurzame, inclusieve, waardevolle maatschappij te maken.  

 

Samen spontaan in actie

Met elkaar organiseren we af en toe leuke spontane acties die de wereld een beetje socialer, duurzamer en  eerlijker. Bijvoorbeeld: 

  • Kadodozen inpakken voor Stichting Jarige Job.
  • Sinterklaasfeest voor 600 kinderen wiens ouders het niet kunnen veroorloven
  • Winterkleding, luiers, hygiëneproducten etc regelen voor (toeslagen)moeders en kinderen van Krachtvrouwen Oude Westen in Rotterdam
  • 100 boodschappentassen met Kerst regelen voor mensen met een krappe beurs
  • De Hollandse 100 in Heerenveen sponsoren met handjes en de fietsen verwelkomen onder onze Hart In De Fik-boog
  • Bomen planten voor TreesForAll
 

 

Met alles wat ik doe, deel ik heel graag inspiratie, mijn kennis én ervaring over hoe je kunt ontdekken waar je hart van in de fik gaat en hoe je een wereld van verschil maakt op je eigen m2. Voor jezelf, voor de mensen om je heen en voor de maatschappij.

Wat kan ik voor jou betekenen?