Geplaatst op Geef een reactie

Barbara kwalificeert zich voor Beijing!

Jaaaaaaa!!! Ze heeft het geflikt! Ik knap bijna van trots! Nooit maar dan ook nooit zal ik dat telefoontje vergeten dat mijn vriendin Barbara van Bergen een motorongeluk had gehad waarbij ze een dwarslaesie had opgelopen. Van het LUMC naar Revalidatie Rijndam waar we regelmatig een hapje gingen mee eten. Daar waar ze in aanraking kwam met rolstoelbasketbal en binnen 1,5 jaar na haar ongeluk op de Paralympische ZomerSpelen van Beijing uitkwam voor TeamNL. Daarna wonnen ze zowel in Londen als in Rio met haar dames rolstoelbasketbalteam een bronzen medaille, waarna ze besloot de overstap te maken naar de para-alpineski. Om haar droom om de eerste Nederlandse paralympiër te worden die zowel op de Zomer als Winterspelen een medaille haalt.

Bij de laatste Winterspelen miste ze net de kwalificatie doordat ze vreselijk hard ten val kwam. Maar ze bleef doorgaan! Vastbesloten om haar ambitie en droom waar te maken. Afgelopen vrijdag wist ze zich dwars door alle coronaperikelen van de laatste twee jaar eindelijk te plaatsen voor de spelen. Dit keer ook weer in Beijing. Een full Circle moment. Lieve lieve lieve stoere gekke vrolijke inspirerende Bar. Als iemand heeft laten zien dat je zelfs met een extra accessoire alles kan bereiken waar je je hart en hoofd toe zet, dan ben jij het wel. En je laat iedereen die een rolstoel ziet en niet de mens, een flink poepie ruiken en daarmee hun ‘eigen handicap’ of ‘beperking’ aanschouwen. Wat een voorbeeld ben je. Ik ben zooooo trots op je. Dat je iedere keer weer waarmaakt waar je zo van aan gaat en in gelooft. Niet alleen als vriendin. Maar als vrouw. Als mens. Als topsporter. Als professional. Als ambassadeur voor de Dirk Kuyt Foundation. Als powerhouse. En alles waar je voor staat en de wereld om je heen mee inspireert. We kunnen er helaas niet live bij zijn in Beijing. Maar ik zweer het je dat we je met z’n allen net zo hard je naar die medaille gillen als al die andere Spelen. 

Volg Barbara vooral op
Linkedin: https://lnkd.in/eHVmVUTA
Instagram: https://lnkd.in/eY39jc9z
Facebook: https://lnkd.in/e9G_csq

En boek haar vooral na de Spelen als spreker voor jouw event als het gaat over veerkracht, jezelf opnieuw uitvinden en dromen waarmaken. Als een daarin weet te inspireren, dan is het Barbara wel.

#whoopwhoop#beijing2022#roadtobeijing2022#athletelife#sitski#alpineski#paralympics#paraalpine#beijing#ski#Paralympischespelen#rotterdamtopsport#teamnl#paraskinl#paralympicgames#areyouready#adaptive#Beijinghereshecomes#hartindefik

Fotocredit Barbara van Bergen

Geplaatst op Geef een reactie

WIJ samenleving vs inclusieve maatschappij

Meestal ben ik chronisch optimistisch. Met hier en daar een plaatselijke moedeloze stortbui als ik teveel het nieuws, Facebook of nu.nl kijk. Tijdens een van mijn wandelingen raak ik met mijn ondernemende vriendin en mede-wereldverbeteraar Tamara in gesprek over ‘dé samenleving’. Meer specifiek over de term: INCLUSIEVE samenleving. Al een tijdje zit die term ons niet helemaal lekker.

Verder lezen WIJ samenleving vs inclusieve maatschappij
Geplaatst op Geef een reactie

Afl 3 Het ‘net-even-iets-anders’​ roer om met Marcel Splinter

Geraakt én geïnspireerd door de klimaatveranderingen en een steeds groter verlangen om een waardevolle bijdrage te leveren aan de groene beweging c.q. energietransitie, gooide bankmanager en Hart In De Fik impactmaker Marcel Splinter na 27 jaar het roer drastisch om! Hij besloot alle zekerheden van de bank over boord te gooien en zijn eigen bedrijf te starten: Brainworm. Om op die manier organisaties te helpen bij dit transitievraagstuk. Exact een week later brak corona uit en veranderde de hele wereld. Crisis of kans?! Een tof keukentafel-gesprek over transitie, lekker met z’n allen meedoen en een wereld van verschil maken. Zelf. Samen. Met, door en voor elkaar.

Michèle Sparreboom in gesprek met energie transitiemanager en Hart In De Fik impactmaker Marcel Splinter

» Meer over impactmaker Marcel Splinter: https://hartindefik.nl/impactmakers/marcel-splinter/

» De muziek die ik gebruik in de video is van Novocane Music en producer Willem Phililpsen: https://www.novocanemusic.com

STAY CONNECTED

» Instagram: https://www.instagram.com/hartindefik/

» Facebook: https://www.facebook.com/hartindefik

» LinkedIn: linkedin.com/in/michelesparreboom

Geplaatst op Geef een reactie

Afl. 2: Al consumerend de wereld verbeteren – Carolien van Wersch

In de ideale wereld van Hart In De Fik-impactmaker Carolien van Wersch, directeur van VoorGoed Impact Agency Rotterdam en Double Purpose, zijn alle bedrijven winstgevend én leveren een positieve bijdrage aan de samenleving. Het gaat dus verder dan zaken doen op een verantwoorde wijze. Ondernemen met een dubbel doel: een gezond bedrijf runnen én een positief effect hebben op de samenleving.

Social enterprises dragen actief bij aan het oplossen van maatschappelijke problemen zoals armoede, werkeloosheid en duurzaamheid. Door bij hen bijvoorbeeld je koffie, kantoorartikelen of schoonmaak in te kopen, heb je niet alleen een sterk verhaal. Jij vergroot hun impact en zo draag je dus al consumerend direct bij aan het verbeteren van de wereld.

“Terugvallen in onze oude patronen is geen optie. We kunnen er nu een mooiere wereld van maken en dat moeten we samen doen!”

Carolien van Wersch

Verder lezen Afl. 2: Al consumerend de wereld verbeteren – Carolien van Wersch