Zomertraditie: De jaarlijkse inpakmarathon

In Nederland zijn er ieder jaar weer kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren, omdat er thuis geen geld voor is. Stichting Jarige Job helpt deze kinderen door het geven van een verjaardagsbox. Hierin zit alles wat nodig is voor een echte verjaardag, thuis én op school! Denk aan cakemix,en een traktatie voor de klas en meesters/juffen, slingers, siroop en kipknakworstjes voor je kinderfeestje. Maar ook kadootjes die ouders of broers/zussen kunnen geven en altijd een mooi leesboek. Jaarlijks vieren inmiddels meer dan 80.000 kinderen hun verjaardag met de hulp van Jarige Job! Door het jaar heen worden er regelmatig kadodozen ingepakt. Bijvoorbeeld door een vast team vrijwilligers. Of door bedrijven die maatschappelijke impact willen maken en met hun team een tof bedrijfsuitje hier organiseren. In de zomervakantiemaanden is het echter natuurlijk lastiger om mensen en bedrijven te vinden die inpakken. En juist in deze maanden zijn er nog ontzettend veel kinderen die een feestelijke verjaardagsbox nodig hebben om hun verjaardag te kunnen vieren. Dus is het ieder jaar in juni de hoogste tijd om gezamenlijk de handen uit de mouwen te steken, zodat Stichting Jarige Job de zomer kan overbruggen en wij met z’n allen zoveel mogelijk kinderen blij kunnen maken met een verjaardagsbox! Tijdens de Inpakmarathon zetten vrijwilligers zich met man en macht in om zo veel mogelijk verjaardagsboxen in te pakken! Dit jaar stonden 24 en 25 juni op de agenda om met z’n allen weer eens flink in te pakken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met je wallen onder je ballen in je sexy disco-outfit de boel eens flink inpakken

Ik heb de beruchte reputatie dat ik ieder jaar, geheel volgens traditie de minst sexy shift voor mijn rekening neem. Daar waar de meeste plekken over zijn. In het verleden maakte ik jaarlijks iedereen gek voor de ‘nightshifts’. Van 03:00-05:00 of van 05:00-07:00 uur. 

Mijn vriendinnen en zakenmatties hebben me bij voorgaande edities meermaals vervloekt om het vroege uur. Maar hun ochtendhumeur, kreukels op die snoeten en wallen onder de ballen van de slaapgebrek verdwenen steevast als sneeuw voor de zon. Na een bak koffie, een feestelijk vrolijk aankleedsetje en een dj die er jaren ’80 knijters intikt, beseften we keer op keer voor wat en voor wie we waren opgestaan. Kinderen melden zich vaak ziek op de dag van hun verjaardag. Bijvoorbeeld uit schaamte omdat er geen geld is thuis voor traktaties om uit de delen op school, voor klasgenootjes én leraren. Kiddo’s die keihard een toffe verjaardag verdienen. Nou laat me je vertellen. Dan geef je jezelf ineens heel handig een behendige schop onder je welgevormde derrière hoor. Serieus die paar uurtjes in één gebroken nacht was een kleine moeite. Met ongelooflijk veel liefde, plezier en voldoening. 

Van A tot Finish

Voordat het begint krijg je altijd eerst uitleg via een video. In je leukste kloffie verplaats je dan als groep naar de inpakhal. Uiteraard wordt er als eerste een leuke groepsfoto maakt. Als bewijs voor thuis en het nageslacht. Een vrijwilligerscoach van Jarige Job legt vervolgens uit wat de bedoeling is en verdeelt onderling de rollen. Al naar gelang de hoeveelheid mensen in een team krijg je een of meerdere items onder je hoede voor die twee uur. Zo heb je allemaal je plekje aan de lopende band. De een schrijft de stickers. De ander vouwt dozen. De ander is chef slagroom en cakemix of CIO (Chief Inspiration Officer) slingers en ballonnen. Of je schrijft een paar mooie felicitaties op het kaartje. Allemaal geven we gewoon een bak liefde mee aan zo’n box, want dat is wat zo’n kind en ouders hopelijk als een confettiregen over hen heen komt, wanneer ze dit kado openen. Het leuke is dat je als teams onderling natuurlijk wel een beetje leuke sportieve competitie hebt. Want wie pakken dit jaar de meeste kadodozen in? Gierend van de lach stonden veel van ons team in de zomerse bloedhitte als 40 plussers met een gevalletje overgang het opvliegerszweet uit poriën te werken. Er was houden meer aan! Hahaha. Sommigen waren meiden die mee waren, ken ik als sinds de middelbare school. Nu staan we hier zij aan zij…nu alleen van middelbare leeftijd. Geweldig toch. Ook al zien we elkaar amper. En veel al alleen via Social media. In dit soort gevallen komen de troepen ineens weer samen. Velen van hun tienerdochters en in sommige gevallen zelfs hun moeders waren ook mee. Zo gaaf dat we met 3 generaties samen tijdens de leukste VrijMiBo van dit jaar in 2 uur tijd 8 pallets, rond de 400 kadodozen ingepakt voor de jarige kids. 

 

Wat kun jij doen?

Vind jij ook dat ieder kind een verjaardag verdient? Voor nog geen 35 euro kan een kind van zijn verjaardag weer een echte feestdag maken. Ben je op zoek naar een origineel teamuitje? Kom dan Stichting Jarige Job een dagdeel helpen met het inpakken van verjaardagsboxen. Op de website van Stichting Jarige Job lees je alles over hoe of wat jij kunt doen. 

 

Jullie waren top!

Met dank aan dit gelegenheidsteam Hart In De Fik: Eglona, Tini, Lieve, Pien, Brechtje, Fenne, Merel, Esther, Isa, Leoni, Senna, Usoa , Goedele, Lot, Daantje en Storm. En uiteraard ook Masé, Sethi, Danny en Jan-Peter. En alle andere toffe Freaky Friday inpakkers.

En natuurlijk dank en hulde aan iedereen bij Stichting Jarige Job en alle vrijwilligers zelf! Jullie zijn mooie helden. Dit inpakfeestje was weer duizend procent feelgood op alle vlakken. Lekker hoor! Op naar nog meer goede fik verspreiden in de wereld. Kom we gaan!