Nu …. even…. niet…


Hahaha je kent die reclame vast nog wel. Waarin die kerel gefrustreerd roept: Nu….even….niet…..!!! 

De laatste weken zit ik in een heerlijke vibe van tijd en ruimte voor mezelf maken, hebben en ervan genieten. 

 

Blij dat ik glij


Ik heb geweldig leuke gesprekken met collega’s en vrienden over gewoon ‘geen zin meer hebben om te moeten knokken voor iets of altijd maar keihard te werken’. Ik weet niet of je nu echt een stel ouwe lijken worden, hahahahaha. Maar het lijkt wel of er een heerlijke kentering gaande is. Oke we zijn misschien heeeeeeeel goed bedreven geraakt in altijd maar moeten, hard werken of knokken voor iets. Of mensen overtuigen van iets. Of van jezelf. Hahah. En wellicht ben je iets minder bedreven in relaxen, minder doen en lekker genieten van de eenvoud. Dat de andere kant echt als onbegaande paden voelt. Maar wat mij helpt om er beter in te worden is, niet te oordelen over mezelf als het niet allemaal de hele tijd lukt Maar  kleine stapjes te zetten. Mijn progressie erin te vieren. En het  gewoon te zien als een leuk leer proces en kadootje aan mezelf. Het is slechts een nieuwe vaardigheid die ik aan het aanleren ben en waar ik iedere dag een stukje meer bedreven beter in word. Oke met hier en daar een heerlijke uitglijder waarna ik gewoon weer zeg: “Kom op mop, gewoon weer met die heerlijke derriere van je in het zadel ga zitten.”

Ja, het ligt er wel een beetje aan waar ik in de maand hang of ik glorieus bedreven hierin ben. Of dat ik een plaatselijke stortbui doorsta of in een aflevering “Blij dat ik glij’ aanbeland lijkt te zijn van het programma ‘Ter Land. Ter Zee en In De Lucht’. Maar mijn focus zit echt heel goed dit laatste half jaar op minder, minder, minder doen en moeten. Meer meer meer makkelijk maken en daarvan ongegeneerd genieten.
 

Wil je je geluk of je gelijk?


Wat je hierin kan helpen is: De wijze les die ik van mijn moeder leerde: “Wil je je geluk of je gelijk?”…..Want in welke situatie ook….als je je gelijk wilt halen en een ander daarvan wilt overtuigen…of misschien jezelf wel….dan kost dat je over het algemeen vaak wel je gevoel van rust en geluk. En bovenal al je energie. Lekker dan.
Geef het op. Kies lekker voor je geluk.
Wat ik ook wel hoor van mensen is: “Ja, Ik kan toch niet hele dagen op de bank zitten?” Waarom niet? zeg ik dan steevast. Van wie moet je wat? En waarom? Jij kiest toch. Er zit heel veel waarde ik heel veel rust nemen, zodat je ook de ruimte krijgt om te voelen en te ontdekken wat echt bij jou hoort en past. In plaatst van dat je hoofd al een ren je rotje doet.  Just chill Ik realiseer me dat door steeds minder te moeten en te doen er meer en meer duidelijk wordt. Ik zit gewoon heerlijk op het sudderplaatje. En daarin zit alle wijsheid al verborgen.
 

Ambities. Nog groter. Meer. De wereld veranderen. NOT


Mijn laatste actie voor de Krachtvrouwen van Oude Westen besef ik me ook eens te meer, dan ik echt uit dat ‘ik moet de hele wereld redden superman’ pakkie gegroeid ben. De stof ik vaal geworden en de naden zijn uitgerekt. Ja, Ik heb wel echt samen met heel veel leuke mensen in dit project een hartverwarmend verschil gemaakt. En met heel veel liefde en plezier. En dit soort dingen zal ik wellicht ook wel mijn hele leven met groot plezier blijven doen. Maar ik ga dit probleem echt niet oplossen in mijn leven. Laten we wel wezen. Het is ook niet mijn taak volgens mij. Ja om af en toe mensen blij te maken. Maar ik ga wereldhonger, armoede en ongelijke behandeling van mensen echt de wereld niet uit krijgen in mijn eentje in dit leven. Je zult zeggen, joh besef je dat nu pas, hahaha. Dat had je 40 jaar geleden ook kunnen bedenken.

Maar wellicht ben ik wel de eeuwige optimistische hippie die denkt in world peace. Maar ja….mijn roze bril en hart in de fik gele tasjes verleggen best een steentje, maar het is niet mijn verantwoordelijkheid. Net als iets vinden van bepaald gedrag van mensen. Of de strijd in een ander gezin. Het is niet van mij. “Niet mijn verantwoordelijkheid” is tegenwoordig mijn motto. En dat is relaxed joh.

Gewoon beseffen dat het heel oke is om voor je eigen geluk te kiezen. Dat iets niet hoeft. Dat is echt een AHA erlebnis. Het is oke om jezelf blij en gelukkig te maken. Het simpel te houden en je alleen bezig houden met je eigen kleine m2 en daarin een wereld van verschil maken door te kiezen voor je geluk in plaats van je gelijk. Giving up the fight. Stoppen met jezelf willen bewijzen aan de buitenwereld. Stoppen met overleven. Knokken en hard werken voor iets dat geeft ook een bepaalde fik. Ik weet niet hoe het zit met jou, maar hoe ouder je wordt, hoe meer wallen onder je ballen ervan krijgt. Laten we zo zeggen, we worden er niet knapper, vrolijker en gezelliger van. Niet voor onszelf. Niet voor de buitenwereld. Dus…. die fik moet niet langer een fik van knokken,  hard werken, jezelf bewijzen en eeuwige grote ambitie zijn. Maar gun jezelf met het allergrootste plezier een vreugdevol fik van inspiratie, plezier, warmte, liefde, genieten en samen. Maar laat het bovenal een heerlijke grijns op je gezicht toveren. En nee….Rome is ook niet in een dag gebouwd. Dus iets wat je een groot deel van je leven hebt gedaan, verandert niet in een dag. Gewoon iedere dag een beetje meer blije, chille, creatieve fik en iedere dag een beetje minder stressvolle fuck. 

Toegeven aan mezelf en de buitenwereld dat mijn enige ambitie in de tweede helft van mijn leven is een heerlijke eigen thuis met een grote eettafel waar die hele heerlijke gekke lieve vrolijke lapjeskat gezin met aanwaaikids en vrienden van mij nog lang, gelukkig vrolijk samen aan blijft thuiskomen, liefde delen en lachen tot we een ons wegen. Det is mijn enige ambitie wat telt. En waar je op focust dat groeit. Dus doe je mee.

Wat ga jij lekker niet meer doen in 2022? Note: hou het klein he jij ambitieus typetje. Hahaha. #verlaagjelat
Waar wil je een beetje meer van in 2022. 

Maak van dat laatste eens een leuke tekening, een moodboards of een verhaal om je bij de les te houden. Iets wat jou helpt om je herinneren aan het je superheldenpkakkie van je aan de wilgen te hangen en je slipper van het leven aan te trekken en in die hangmat van het leven lekker heen en weer te schommelen. 

Ga je mee lekker meer genieten in 2022.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *